donderdag 30 april 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 79

De prachtige atletiekbaan in Oberwesel, volgende week het domein van 34 Achterhoekse atleten
Zo nerveus als een jochie van 8!

Lopen, lopen en nog eens lopen. De eerste week van mei staat traditiegetrouw in het teken van het Track & Field trainingskamp. Zes dagen is het Duitse Oberwesel het domein van 34 Achterhoekse atleten. Duurloopjes, intervallen, lange tempo’s en krachttrainingen volgen elkaar in rap tempo op. Hans Prinsen jr. is als geestelijk vader van het Track & Field Team verantwoordelijk voor het onttaan van de jaarlijkse trainingsstage. Een vierdaags verblijf in Ihlow is in 2012 de afrap van een reeks geweldige ‘kampen’. Een jaartje later is Meppen de uitvalsbasis. Voetbalcracks kennen deze Duitse stad ongetwijfeld. Johan Derksen kwam in zijn gloriedagen uit voor de ‘plaatselijke SV’. In 2014 gaan de atletiekpareltjes uit het Oosten des Lands slechts enkele stappen de grens over. Het ter hoogte van Enschede liggende Rheine is een weekje Nederlands grondgebied.

Rond de kerstdagen gaat een 4-koppige delegatie enkele dagen op patrouille in Oberwesel. Het kwartet is zwaar onder de indruk van deze locatie. Op slechts drie uurtjes rijden van Aalten ligt het paradijs. Het middeleeuwse dorpje in de Mittelrhein is de hemel op aarde. Het decor van een hoogwaardige Oostenrijkse speelfilm verbleekt bij de schilderachtige vergezichten van het Duitse landschap. Alles wat een trainingskamp nodig heeft, is hier voor handen. De wonderschone natuur, een in een uitstekende staat verkerende atletiekbaan en een privé-zwembad om te ontspannen na gedane arbeid. Één nadeel, of nadeel, laten we het een uitdaging noemen. De atletiekbaan ligt in het dal terwijl de jeugdherberg op een heuvel staat. Na iedere training wacht de atleten een fikse klim, dus lekker uitlopen is er niet bij.

Naast 28 Ava-leden gaan er ook vijf atleten van Atletico’73 uit Gendringen mee op reis. Survivallaar Barend Westervelt completeert het gezelschap. Ja inderdaad, dit is dezelfde Barend Westervelt die mij een halfjaar terug op gruwelijke wijze vernederde tijdens een survivaltraining. Gelukkig heelt tijd alle wonden. De atleten zullen aan een streng regime worden onderworpen, want geloof mij, er wordt keihard getraind. Helaas ontbreekt Hans Prinsen jr. dit jaar, maar het trainerskorps liegt er niet om. Jan te Brake jr., Sien Meinen, Mart Slotboom en Sander Wikkerink hebben al de nodige uurtjes samen doorgebracht om een strak, op elkaar afgestemd, trainingsschema in elkaar te zetten. Weinig atleten zullen onder de - onmogelijk te beschrijven spierpijn  - uit komen.

Dit zijn van die ‘snoepreisjes’ waar ik het hele jaar naar uitkijk. Een week lang topsportertje spelen. Ik voel me net een nerveus knulletje van 8 die over vier dagen zijn verjaardag viert. Ik kan niet wachten!

Normaal loop ik nooit vooruit op de zaken, maar vandaag maak ik een uitzondering. De komende twee columns staan volledig in het teken van de bruiloft van Dirk-Jan Robbe. Hij trouwt op 15 mei met zijn Melanie (Mijn vroegere mentrix). De receptie is van 15:00 uur tot 16:30 uur. Het is natuurlijk leuk om met zoveel mogelijk Ava-leden aanwezig te zijn. Rond 14:30 uur vertrekken we vanuit Aalten. Houd deze site in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent deze heugelijke dag. 

3 opmerkingen:

Geert zei

Inderdaad een prachtige omgeving om een aantal dagen te trainen, veel plezier

Dave zei

Wanneer is de BBQ. Dan schuiven we aan.

André en Inez zei

Wij gaan mee naar de receptie