maandag 6 april 2015

Kilder 32e Paasloop - 5,2 km - 20,46 min - 3e plaats M50

Sportpark De Tol in Kilder
Zowel kwantitatief als kwalitatief leverde de Paasloop in Kilder veel kijk- en loopgenot op. Kwaliteit stond er aan de start van de 5,2 kilometer. Bram Som uit Arnhem liep kop over kop met Edwin Wissema uit Didam. Som realiseerde een winnende tijd van 17.06 minuten met drie tellen voorsprong op de eindstreep. De komende maanden staan voor hem in het teken van haaswerk bij grote wedstrijden, zo is hij op 15 mei in Quatar. Dat is een ideale graadmeter hoe hij de winter is doorgekomen, waarin hij de basis heeft gelegd voor het hazen van toplopers. Het is duidelijk een andere vermoeidheid die dan optreed dan een cross proberen te winnen in Kilder. Maar het neemt niet weg dat hij zich ook graag hier laat zien. Hij is scherp in deze overgangsperiode en dat is goed. 

De derde plaats ging naar Reinout Wiggers uit Duiven. De 21-jarige ex-voetballer van DVV wordt gecoacht door Som en heeft zich de 800 meter ten doel gesteld op de Spelen van Tokyo in 2020. Van hem gaan we dus zeker nog meer horen. Kerstin van Embden uit Elten won bij de vrouwen in 20.55 minuten voor Anne Hobbelt die 21.20 minuten nodig had.

Net voor deze dames kwam ik zelf op sportpark  De Tol over de finish. Voor de wedstrijd was ik erg benieuwd of ik nog de naweeën ondervond van de halve marathon van Venlo maar dat bleek gelukkig erg mee te vallen. Met de trainingen merkte ik wel dat zo'n halve marathon meer met je doet dan dat je voor die tijd verwacht. Vooral de eerste baantraining had ik nog veel last van de spierpijn en heb me toen maar toegelegd op wat rustige 600 metertjes. Vandaag loopt het gelukkig beter en als ik over de finish kom kan er zelfs wel eens een podiumplaats inzitten. Maar een nadeel van de meeste wedstrijden vind ik dat je altijd vrij lang op de prijsuitreiking moet wachten en ik heb dan ook Gerrit Dijkslag en Dennis Woeltjes, die de 10 kilometer liepen, gevraagd om een eventuele prijs voor mij mee te nemen. Aan het eind van de middag kwam Gerrit al met een enveloppe aanzetten. Mijn tijd bleek goed genoeg voor een 3e plaats bij de M50, achter Gertjan Tichelaar en Clemens Wekenborg.

Chocolade eieren waren er voor de jeugd, terwijl de volwassenen echte eieren, traditioneel als herinnering, mee naar huis kregen.
Gerrit Dijkslag (53)
Dennis Woeltjes (73)

Geen opmerkingen: