zondag 19 april 2015

Estinea Running Team schittert in Enschede

Het  Estinea Running Team
Zondag 18 april vond de Enschede marathon op het programma en Estinea  verscheen met 11 lopers en loopsters aan de start. Wim Brinkman kwam als eerste in actie, want de kilometervreter nam deel aan de halve marathon. Brinkman is al weken in uitstekende vorm en liet dit ook zondag zien en finishte in een prachtige tijd van 1 uur, 31 minuten en 15 seconden. Uiteindelijk leverde deze prestatie een 1e plaats op in zijn leeftijdscategorie.

Om precies 13.00 uur viel het startschot voor de Menzis FitRun, een wedstrijd over 5 kilometer, door het centrum van Enschede. Een elftal runners van Estinea ging op weg naar een mooie tijd. Roy Ebbers was gebrand op een snelle score en dit lukte hem prima, want hij kwam over de meet in 19,52 minuten. De andere deelnemers van het Estinea Running Team liepen ook uitstekend en menig  persoonlijk record werd aan diggelen gelopen. De zonnige omstandigheden en het talrijke publiek hadden een zeer motiverende werking. 

De supporters Ellen, Wilma en Gonda klapten zich de handen stuk en schreeuwden de atleten richting de finish. Een serie sterke eindtijden, een verdiende medaille en een mooie ervaring rijker vertrok het gezelschap weer richting huis. Eenmaal thuis, bleek dat een aantal Estinea Runners gespot waren en vol in beeld de huiskamers “inliepen” tijdens de uitzending van RTV-Oost!

Uitslagen:

In het Veld Halve marathon:
Wim Brinkman: 1 uur, 31 minuten en 15 seconden.

Menzis FitRun:
Roy Ebbers: 19,52 minuten, Andre Bruil: 20,47 min, Rob Eleijzen: 24,16 min, Veronique Schulingkamp: 26,09 min, Frank Roos: 26,21 min, Jelle Hubers: 26,22 min, Esther Schulingkamp: 29,48 min, Tim Jentink: 32,48 min, Angelique sterenborg: 37,50 min, Ilona van Pluur: 39,48 min en Michel Eenink: 41,10 min

1 opmerking:

jelle zei

Wat sta ik toch weer mooi op de foto en een mooie tijd gelopen
frank nog bedankt dat je mee wou lopen met mij
en ilona ik vindt het heel knap van jou dat je voor het eerst een wedstrijd heb gelopen