zondag 26 april 2015

Koninklijke onderscheiding voor AVA'70 lid Jan Raben

Normaliter opereert Jan Raben het liefst op de achtergrond, maar nu stond hij ineens in de spotlights!
Jan Raben was op de traditionele dag van de lintjesregen naar  “Ons Huis” in Dinxperlo gereden en bij het betreden van de foyer merkte hij direct al, dat er toch wel een opmerkelijk aantal goede bekenden op hem zaten te wachten. De familie had de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding  voor hem prima geheim weten te houden, want Jan was vertelt dat hij een dagje uit zou gaan met de kinderen en kleinkinderen, vanwege het feit dat hij en zijn vrouw Stien 10 jaar opas-opa en oma waren. Het pak moest aan voor de trip en daar was Jan nou niet zo gecharmeerd van. Toch besloot hij het kostuum maar uit de kast te halen, al bleef zijn voorkeur uitgaan naar een mooie broek en bijpassende trui. De dag pakte voor Jan Raben uiteindelijk wel even wat anders uit, dan hij tevoren gedacht had!

De aanvraag voor de Koninklijke Onderscheiding is gedaan door de familie en ook een enkeling bij AVA`70 was al lange tijd op de hoogte van dit verzoek. Het initiatief werd uiteraard gesteund en er werd zelfs een schriftelijke motivatie van AVA`70 bij de aanvraag gevoegd.

Jan Raben is al sinds de oprichting lid van de vereniging en begon bij de vereniging als actief atleet. Raben liep talloze wedstrijden, waaronder ook een aantal marathons. In de loop van de tijd werd het takenpakket van de kleine draver uitgebreid en werd hij looptrainer en jurylid. Nadat zijn actieve carrière als hardloper ten einde kwam, bleef hij actief als wandelaar. Daarnaast toont hij altijd grote betrokkenheid bij de ontwikkelingen binnen de club en draagt zijn steentje bij, wanneer dat wenselijk is. Voor al zijn verdiensten bij AVA`70 werd hij benoemd tot ere-lid en tijdens het 40-jarig jubileum van de club ontving hij tevens een speldje en oorkonde van de Atletiekunie. Daarnaast was Jan Raben jarenlang actief bij volleybalvereniging BOVO, waar hij zich als verzorger verdienstelijk maakte. Als masseur komt hij nog steeds in actie. Ook is Raben nauw betrokken als medewerker bij Hospice  “de Lelie” in Winterswijk. Tenslotte gaat de actieve zeventiger al vele jaren mee als begeleider bij de IKA-vakantieweken.

Kortom, voor al zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving op het gebied van zorg, welzijn en sport werd Jan Raben benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en mocht hij uit handen van Burgemeester Berghoef de bijbehorende medaille en het getuigschrift in ontvangst nemen.

AVA`70 was met een ruime vertegenwoordiging uitgenodigd om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn. AVA`70 is blij en zeker ook trots dat ons erelid, Jan Raben, deze Koninklijke Onderscheiding heeft mogen ontvangen en feliciteren hem van harte met deze vorm van erkenning voor al het vrijwilligerswerk dat hij de afgelopen jaren o.a. bij de club heeft gedaan! (bron: site AVA'70)


Vrijdag 24 april 2015 heeft burgemeester Berghoef, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich langdurig, vrijwillig ingezet hebben voor de Aaltense en Dinxperlose gemeenschap. Zij zijn alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreikingen vonden plaats in het Kulturhus in Dinxperlo. De onderscheidingen werden uitgereikt aan: de heer H.J.L. Bussink uit Dinxperlo, de heer T.G. Jansen uit Dinxperlo en de heer J.C.M. Raben uit Aalten (Bron: RTV Achterhoek).

1 opmerking:

Geert zei

Jan van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.