vrijdag 1 mei 2015

Foto's, verslag en uitslagen van de 11e City Run in Hardenberg

Een grote deelname in Hardenberg
Hardenberg - Onder fantastische omstandigheden is op vrijdagavond 1 mei de elfde editie van de Vrieling Hardenberg City Run gehouden. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie. Mede dankzij de inzet van honderden vrijwilligers konden dit jaar een aantal extra voorzieningen aan het evenement worden toegevoegd.

Nieuw dit jaar was een informatiepunt op de Markt waar alle deelnemers en supporters terecht konden met hun vragen. Ook was er in de kantine van Juventa Notuleerland een masseur aanwezig, waar vele atleten dankbaar gebruik van maakten. Met de toevoeging van deze voorzieningen en het enthousiasmeren van honderden schoolkinderen voor de JOGG Kidsrun, laat de organisatie wederom zien dat de Vrieling Hardenberg City Run in het rijtje van toonaangevende hardloopwedstrijden in het land thuishoort.

Voor de tweede keer werd dit jaar de Vechtstede Notarissen Halve Marathon gehouden. Veteraan Martin Veenhuizen van SV Veendam liet de klok stilstaan op een tijd van 1:16:03 en was daarmee de snelste atleet op deze afstand. Antien van der Vegt was de snelste dame in een tijd van 1:28:26. Zij vestigde met deze prachtige tijd een parcoursrecord. De McDonalds 10 km werd gewonnen door Olfert Molenhuis in een tijd van 31:21. Bij de dames noteerde de Keniaanse atlete Millicent Kuria een zeer scherpe tijd van 35:03. Zij was daarmee de snelste dame.

Op de Acsense 5 km waren zowel de recreatielopers als de topatleten goed vertegenwoordigd. Prachtige prestaties werden geleverd, door zowel beginners die voor het eerst een afstand van 5 km wisten af te leggen als door de prijzenlopers. In 15:37 was Erik Leusink de snelste man. Jacelyn Gruppen pakte met een tijd van 17:38 de overwinning bij de dames.

De Prins Sport 3 km werd gewonnen door Ephrem Kuiper in 09:05. Snelste dame was Iris Velting in 11:13. De Zwieseborg-Klepperhuus G-Loop werd gewonnen door Paula Mulder in 3:46. Klaas Luisman was de snelste man. Op de JOGG Kidsrun kwamen wederom honderden schoolkinderen af, die een prachtavond beleefden in het centrum van Hardenberg.

Mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is de Vrieling Hardenberg City Run ook dit jaar weer succesvol verlopen. De organisatie heeft dit jaar de inzet van vrijwilligers beloond door per vrijwilliger 15 euro te doneren aan zijn of haar sportvereniging. Dit bleek een succesvolle opzet. De organisatie bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan het neerzetten van dit prachtige evenement.





Klik op de link voor de ongeveer 700 foto's van Gerrit Schuitema



Geen opmerkingen: