donderdag 2 juni 2016

Erg natte donderdagavond training

Inmiddels was het zo hard gaan regenen, dat er geen droge draad meer om onze lichamen zat

Soms heb je van die loopavonden waarvan je weet: Deze ga ik nooit meer vergeten! Donderdagavond was zo’n avond. Een Duurloop 1 van 15 kilometer stond op het programma. Tussen de buien door was ik in een lichte motregen naar het AVA’70-terrein gefietst. Iets wat een enkeling in onze A-groep (ook van het Kobus) niet kan zeggen, omdat het werkwoord fietsen gewoonweg niet in zijn woordenboek staat. Onder leiding van opperhopman Wim B. liepen we met twaalf man et moi (Evelien waar was je?) richting het Pöppinkpad. Inmiddels was het zo hard gaan regenen, dat er geen droge draad meer om onze lichamen zat. Dorst kreeg je ook niet, want het water liep er vanzelf in. 

Inmiddels waren we zeiknat bovenaan de Welinkweg beland. In het zandpad naar de Romienendiek werd het aloude spelletje ‘Plasje springen’ weer eens gelanceerd door Dennis. Én met succes!! De modderkledders vlogen om onze oren en knap als je nu de onderbroek of string nog droog had. Inmiddels waren we in een modderstroom beland, waarbij we Erwin haast waren verloren, maar gelukkig konden we hem nog net met gevaar voor eigen leven redden. Op Klein Zwitserland zag ik Geert W zichtbaar genieten van de drek, maar vooral van de lol er om heen. Geert zag al weer een ‘stukje’ voor zijn site voor zich (jao jao!). 

Het ‘plasje springen’ was al rennende vervangen door ‘moddergat springen’. Nog vele malen leuker en daar word je nog viezer van. Gelukkig kregen wij op het mooie Kobus de kans om door het oerwoud te rennen, waarbij het volgende spelletje zich aandiende; Het zogenaamde: Tak trekken! Je rent onder een tak door, trekt die voorzichtig omhoog en laat hem dan los… En je achterbuurman krijgt een heerlijke douche. Daarna moesten we nog een weg ‘doorwaadden’, zwaaien naar blije wandelaars en sommigen moesten nog afwateren (want al dat water gaat  toch wel op je blaas werken..).  

Als een échte Pieter van den Hoogenband liet Dennis nog even zijn zwemkunsten zien, door supercool even de snelstromende Slinge (die in het Nannielaantje) over te zwemmen. Wat een avond!! Bij het AVA terrein kwam deze bijzondere loop tot een einde en moest dit natúúrlijk vast gelegd worden. Bijgevoegd de foto’s van dit stelletje ongeregeld op deze speciale avond om nooit te vergeten.

Gerdy Hoornenborg
Walter Vaags
Gijs Oosterholt en Denis Woeltjes aan het baantjes zwemmen

3 opmerkingen:

Unknown zei

Haha.. gerdy. Mooi stukje.. ik voel me trouwens niet aangesproken 😉😉

Marco (Barlo) zei

Met de grootste Skik :)

Jelle zei

Dat wordt de volgende keer een paraplu
Mee nemen met hardlopen