zondag 26 juni 2016

Foto's van de 5e Survival in Loil

Marieke, Karin en Janneke Prinsen
LOIL - Liefst 893 mensen hebben zondag karakter getoond door mee te doen aan de survivalrun in Loil. Onder ideale weersomstandigheden – het was noch te koud, noch te warm – werkten zij een parcours met 32 hindernissen af. De survivalrun begon vijf jaar geleden en trok toen ruim tweehonderd deelnemers.

Met de bijna negenhonderd van zondag zegt de organisatie dat het plafond is bereikt. ,,Want voor het parcours in het buitengebied kun je gerust meer inschrijvingen accepteren, maar bij bepaalde onderdelen zoals het klimmen wordt het wachten, en dat is niet fijn", verklaart medeorganisator Ap Dieker.

Onne Heesen, die net als Dieker in Loil woont, heeft het parcours uitgezet. Zoals altijd testte hij als eerste de hindernissen op veiligheid. ,,Het mooie is dat alles hier kan", vertelt Heesen. ,,Het hele dorp stroopt de mouwen op. Ook agrariërs doen niet moeilijk. Ze vinden het goed als we een stuk van hun land gebruiken. Zo belde ik eens bij een man aan terwijl ik mijn survivaloutfit aan had. Hij zei al 'Ja, dat is goed' nog voordat ik de vraag 'Mogen we ons parcours ook over uw land uitstippelen?' had gesteld." (bron)

Klik op de link voor de uitslagen en de foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief

Geen opmerkingen: