woensdag 15 juni 2016

Korenburgerveen in Winterswijk

Over het vlonderpad verlaten we het Korenburgerveen en door de dichte begroeiing moeten we goed uitkijken waar we onze voeten neerzetten
Het is woensdagmorgen rond de klok van negen uur als ik met Rob Winterswijk binnen rijd, voor onze maandelijkse gezamenlijke trainingsloop. We gaan naar het Korenburgerveen dat ten noordwesten van deze plaats ligt en grotendeels eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten is. Het vormt geografisch een geheel met het Meddose Veen, het Vragenderveen en het Corlesche Veen. Het heeft het uiterlijk van een moerasgebied en is in feite een veenkom, doordat het lager gelegen is dan de omringende stukken land. 

Het weer is goed maar de eerste wolkjes komen al aan de lucht. We lopen de rode route van 11 kilometer, een prachtige rondje langs het veen. Vrijwel aan het begin van de route moeten we, na een overstapje over een hekje, door de weilanden en worden de voeten al wat nat. De gehele route staat niet helemaal goed aangegeven maar doordat ik hem vaker gelopen heb ken ik er gelukkig de weg. Een schoolklas van een basisschool krijgt een educatieve les in de prachtige natuur en de kinderen genieten hier zichtbaar van.

Ongeveer halverwege de route schiet er zo'n 20 meter voor ons een ree over het zandpad. We blijven even staan en kijken waar het dier zijn weg in het bos vervolgd, een mooi gezicht. Ook enkele buizerds cirkelen wat om ons heen maar vallen ons gelukkig niet lastig. Net voordat we bij de spoorlijn Winterswijk-Zutphen komen is nog een heel nieuw natuurgebied aangelegd, mooi dat ze dit zo in ere herstellen. Inmiddels is het licht beginnen te regenen maar het is gelukkig niet koud.

Bij de uitkijktoren klimt Rob naar boven en heeft daar een prachtig uitzicht over een groot gedeelte van het natuurgebied. Over het vlonderpad verlaten we het Korenburgerveen en door de dichte begroeiing moeten we goed uitkijken waar we onze voeten neerzetten. Een prachtige tocht is ten einde maar dit gebied is in elk seizoen mooi om te lopen. We zullen er vast nog wel vaker komen!

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum

1 opmerking:

Dirk zei

Het Korenburgerveen, krijg er nog nachtmerries van.......!!!
In elk seizoen leuk om te belopen, vooral in de zomer!!!!