dinsdag 30 augustus 2016

Lijdensweg voor Doetinchemse atlete Sabrine Vels: ik ben flink boos geweest

Sabrine Vels
Atlete Sabrine Vels kan nog zeker een half jaar niet in actie komen. Het 19-jarige talent uit Doetinchem heeft een vervelende blessure opgelopen.

"Ik heb een gebroken ruggenwervel en een aangeboren afwijking, waardoor ik extra wervels in mijn rug heb. Dat laatste is op zich niet erg, want op de Olympische Spelen liep een vrouw met precies hetzelfde. Maar door die breuk mag ik niet rennen en springen. Ik mag alleen maar fietsen. Ik ben blij dat ik in ieder geval weer iets mag doen."

"Ik had al een hele tijd last van mijn rug. Het ging echt mis op het NK. Ik kon na die tijd niet eens meer fatsoenlijk lopen. Heel frustrerend. Ik ben een paar maanden flink boos geweest en teleurgesteld. Ik wilde niks meer. Ik mag pas in februari waarschijnlijk weer beginnen met springen."

Vels heeft het vizier al wel op de toekomst gericht. "We gaan serieus trainen richting de Olympische Spelen van Tokyo. Ik concentreer mij op het verspringen. Maar voorlopig is het afwachten. Ik krijg 12 september een nieuwe scan. Als alles dan weer heel is, kan ik beginnen met revalideren." (bron)

Geen opmerkingen: