zaterdag 27 augustus 2016

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 14 (slot)

Op vakantie in Zuid Frankrijk ook gewoon door getraind, Björn gaat op de fiets mee
Katja en Björn Demkes deden in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainden op een schema van Greg van Hest. Via dit blog gaven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 14, het laatste deel.

Hier nog even een berichtje van ons 4 maanden na de marathon van Rotterdam. Na de marathon stond er rust op het programma. Eigenlijk ging ik gewoon door met trainen. Bjorn liep 1 week na de marathon alweer een hele snelle 800 meter tijdens de competitie in Almelo. Een paar weken daarop was er de spectaculaire Beeklaancompetitie. Bjorn won daar van alle toppers. Een week daarvoor had Bjorn nog kameradenweekend gehad, waar ze mee deden aan WIPE  OUT. Daar ging het mis met Bjorn. 

Ik werd bij de Beeklaancompetitie meteen uitgeschakeld door 2 topatletes. Ook voelde ik daar meteen mijn hamstring. Mijn lichaam gaf daar aan om rust te pakken. Niet naar geluisterd. Gewoon doorgaan. Ook waren we alweer bij Greg van Hest in zijn runshop geweest en daar besloten we om mee te gaan doen aan de marathon van EINDHOVEN. Deze marathon is op 9 oktober. Op 25 juni 2016 begon het 16 weken schema. Loodzware trainingsweken zagen we tegemoet. Bjorn was sinds de Beeklaancompetitie al aan het klungelen. Hij had last van zijn nek en knie. Overgehouden aan WIPE OUT. Het was zelfs zo erg dat Bjorn niet eens meer ging trainen. Bjorn besloot heel verstandig om rust te nemen. Ik trainde door. De trainingen vielen me wel zwaar in mijn eentje. Miste toch Lisa wel. 

Op vakantie in Zuid Frankrijk ook gewoon door getraind. Na elke training voelde mijn onderrug erg stijf en kon ik de rest van de dag niet veel meer. Terug van de vakantie ging Bjorn naar de fysiotherapeut en huisarts om zich door te laten verwijzen naar de orthopeed. Ik ging nog weer trainen en een week later ook maar naar de huisarts gegaan omdat mijn rug ook maar niet beter werd. Nu aan de spierverslappers en fysiotherapie. Bjorn moet nog een MRI scan maken van zijn knie aankomende week en dan hoort hij het wel. Ik mag van de fysiotherapeut wel hardlopen en fietsen en wandelen. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen. Maar wel rustig gelopen natuurlijk. 

Dus we hebben ons maar uitgeschreven voor de marathon van Eindhoven en nu eerst herstellen en dan weer zien dat we aan het trainen komen. We hebben een mooi anderhalf jaar beleefd met allemaal mooie PR'S op allerlei afstanden. Wat we hiervan geleerd hebben is dat rust pakken toch wel heel erg belangrijk is. Misschien leren we het ooit nog wel. Haha. Tot gauw maar weer.

Groeten Bjorn en Katja

1 opmerking:

Dirk zei

Ervarend leren noem je dat.
Goed bezig Katja,je komt zeker sterker weer terug