dinsdag 16 augustus 2016

Verslag van de 5e Twee Bruggenloop in Winterswijk - deel 2

Mark te Brake en Bob te Lindert
Schitterende jubileumeditie Twee Bruggenloop

Dinsdag 16 augustus, 10 minuten voor 7… Terwijl de 5e editie van de Twee Bruggenloop op het punt van beginnen staat, is het bij het secretariaat een drukte van belang. Alle zeilen moeten worden bijgezet, om de enorme aantallen inschrijfformulieren te verwerken. Intussen is speaker Henk Borgmeijer al volop aan het warmdraaien en vermaakt hij het publiek o.a. met korte gesprekjes met de jongste talentjes, die al klaar staan voor vertrek. AVA`70 en Vakantiepark de Twee Bruggen organiseren samen dit hardloopevenement en al snel bleek dat de jubileumeditie een sportieve kraker zou gaan worden. Het aantal voorinschrijvingen was al een record en de weersomstandigheden op de wedstrijddag bleken uitstekend. Van heinde en ver wisten atleten en atletes de weg naar de Twee Bruggen te vinden en daarnaast stonden er ook tientallen vakantiegangers aan de start bij deze populaire Zomeravondloop. 

Om exact 19.00 uur ging de jongste lichting kinderen van start en de meute ging er, tot groot enthousiasme van het talrijke publiek, vliegensvlug van start. Na een kilometer rennen liet Yvo van den IJssel de klokken als eerste stilstaan. Thom Berkelder was de snelste Avajaan met een verdienstelijke 5e plek. Bij de meisjes was de hoogste trede op het podium voor Isa Grievink, terwijl Amber ter Horst de 3e plaats pakte. Een kwartier later was het de beurt aan de oudere jeugd, die op pad ging voor 4 ronden van 500 meter. Bij de jongens was Björn Rossel veruit de snelste. Het jonge talent van AVA`70 toonde zijn grootse vorm en finishte in een parcoursrecord van 6,46 minuten. Clubmaatje Michiel Wellink bleef nog behoorlijk in het spoor en werd knap tweede. Bij de meisjes voegde Marit Kleinbussink met een derde plaats weer een beker toe aan haar flinke collectie. 

Was het vertrek van de 6 en 10 kilometer nu half 8 of een kwartier later? Daarover ontstond bij de start van het afsluitende onderdeel van de Twee Bruggenloop wat onduidelijkheid. Terwijl het gros van de deelnemers al klaar stond voor vertrek, kletste de spreker van dienst, Borgmeijer, de tijd op plezante wijze vol. Toen het startsignaal om 19.45 uur eenmaal was gevallen, werd het menens en ging het grote peloton van ruim 350 atleten snel op weg voor hun wedstrijd. De uitstekende omstandigheden zorgden voor een geweldige ambiance en werd er heel erg hard gelopen. Argo-talent Bob te Lindert ging bij de 6 kilometer razendsnel van start en slechts AVA`70-lid Mark te Brake kon enigszins in het spoor blijven. De sympathieke loper uit de Heelweg finishte uiteindelijk in een prachtig parcoursrecord van 19,17 minuten en te Lindert boekte daarmee een fraaie overwinning. Te Brake, net terug van vakantie, pakte een mooie tweede plek, voor clubgenoot Tim Mengerink, die derde werd. Bij de Dames was Maud Centen veruit de snelste, terwijl Linde Klein Nibbelink van AVA`70, derde werd. De deelnemers aan de race over 10 kilometer maakten een extra lus door het Klooster. Archeus-lid Lars Duistermaat kwam als eerste over de meet en erkende na afloop, dat hij voor de overwinning vanaf de eerste kilometer hard moest werken. Aaltenaar Hans Waalder stond op de tweede trede van het podium. Bij de Dames liep Lisa te Molder van AVA`70 een ijzersterke wedstrijd. Ze verpulverde het parcoursrecord op de 10 kilometer met meer dan 3 minuten en bracht dit op 39,38 minuten. Triatlete Cindy Brussé is al enige tijd in grote vorm en werd verdienstelijk derde op deze afstand. 

Met 465 finishende hardlopers en ruim 40 gestarte wandelaars, die een tocht van 9 kilometer liepen, scoorde de Twee Bruggenloop een record van ruim 500 deelnemers. De organisatie is uiteraard enorm tevreden met dit succes. Er was op het vakantiepark ook erg veel publiek aanwezig en die zagen prachtige sportprestaties van toppers en recreanten van allerlei niveau. Er waren een kleine 50 vrijwilligers in touw, om alles in goede banen te leiden en uiteraard is AVA`70 bijzonder blij met de inzet van dit peloton leden. Op het terras van de Twee Bruggen was het na afloop van het sportieve evenement nog erg gezellig. Sporters genoten na en deelden hun ervaring en ook Henk Borgmeijer dronk nog een sapje om zijn stembanden weer te smeren. Binnen werd er bij het secretariaat nog lang gewerkt om de uitslagen te verwerken en op de site te zetten. Pas toen dit het geval was, werd de 5e editie van de Twee Bruggenloop officieel afgesloten!    

Frank Roos

Geen opmerkingen: