dinsdag 16 augustus 2016

Winterswijk 5e Twee Bruggenloop 6 km - 25.06 min - 23e plaats

Net boven de 25 minuten
Het is de eerste lustrum editie van de Twee Bruggenloop en dat deze wedstrijd zich goed op de hardloop kalender heeft gezet blijkt dinsdagavond maar weer. Het lijkt wel of het ieder jaar drukker wordt en dit keer waren er maar liefst 465 atleten die de wedstrijd tot een goed einde brachten. Tel daarbij de 40 wandelaars en we komen ruim boven de 500 deelnemers. Ook de sfeer die er op de camping hangt is voortreffelijk en door de vele inschrijvingen moet de start zelfs met tien minuten worden uitgesteld.

De eerste vier keer heb ik de 6 kilometer altijd tussen de 24 en 25 minuten kunnen lopen en het uitgangspunt voor vandaag is dan ook een tijd van net onder de 25 minuten maar dat zal moeilijk worden. Vorige week op de vuilnisbelt was ik namelijk ruim een minuut langzamer dan het jaar er voor en dat zal zich hier waarschijnlijk wel door zetten.

De start is goed, al is het na honderd meter even uitkijken voor twee paaltjes die midden op het parcours staan. Misschien is het goed om daar volgend jaar een pion voor of op te zetten zodat deze beter gezien worden. Na de ronde op het voetbalveld lopen we aan de achterkant camping de Twee Bruggen af in de richting van de Slingeplas. Halverwege de plas wordt de groep opgesplitst en lopen de 10 kilometer lopers de buurtschap 't Klooster in. De atleten van de korte afstand lopen aan de linkerkant van de Slingeplas terug naar de Goordijk.

Op het pad dat evenwijdig aan de beek loopt zie je aan de andere kant de camping al weer liggen. Op het eind van het pad krijg ik de jaarlijkse aanmoedigingen van Jan te Brake senior. Ik sla rechtsaf de brug over en als we de parkeerplaats gehad hebben zie je de boog al weer staan. Ik zie de klok de 25 minuten aantikken en moet nog ongeveer 30 meter lopen. Ik kom net te kort voor mijn beoogde streeftijd maar het gevoel is goed en dat is ook wel eens anders geweest in de laatste maanden.

2 opmerkingen:

Lisa zei

Klasse Geert!

Marco zei

Ik vind ut knap!