zondag 11 september 2016

Verslag van de Triatlon van Almere (eredivisie)

van links naar rechts Carola Nell, Cindy Brusse, Petra Aaldring en Jolanda Nell
Zondagmiddag de 5e en laatste wedstrijd van de eredivisie teamcompetitie. Deze wedstrijd bestond uit een estafette waarin elk van de 4 deelneemsters 380m zwemmen, 7km fietsen en 2 km hardlopen aflegden. Ik mocht als 1e beginnen. De start was vanuit het water en de zwemafstand was daarbij korter dan van deelneemsters 2,3,4, want die begonnen op de kant na aangetikt te zijn. Na het startschot ging iedereen sprintend weg om vervolgens een snelheid aan te nemen die voor deze afstand vol te houden was. Ik begon enthousiast en ging als 3e langs de eerste boei, maar bij de 2e boei lag ik 5e en zakte vervolgens verder en klauterde met nummer 6 als 7e van de 10 de kant op. 

Toen sprinten naar de fiets, badmuts en bril in plastic bak, helm op en toen sprinten met de fiets aan de hand het parc fermee uit naar de opstap- opspringplaats. Tsja....dat erop springen gaat nog niet soepel...of gaat eigenlijk niet.... Voor mij was het dus een opstapplaats. Dan fietsen en al fietsend de blote voeten in de schoenen wurmen. Dat ging ook niet zo soepel. Vervolgens tempo maken en zie dat er 2 achtervolgers aan komen. Me klaar gemaakt om daarbij in het wiel te springen en dat lukte! Met zijn drieën waarbij Heleen Zandstra veruit de sterkste fietser was en het meeste kopwerk deed achtereenvolgens nummer 6, 5 en 4 in de wedstrijd opgeslokt. 

Een snelle wissel volgde na 11.14 min in mijn geval en de loopsprint kon beginnen. Van onze groep bleek Tanya te Velden van Kyani veruit het snelst. Zij werd 4e, Heleen 5e en op 2 sec tikte ik als 6e teammattie Carola Nell aan op 1sec gevolgd door Marleen Vos. Na ff wat gegeten en gedronken te hebben kon ik mijn Tri-Fa Triatlon teamgenoten Carola, Petra Aaldring en Jolanda steeds op diverse plaatsen volgen en aanmoedigen. Wat was dat leuk en superspannend! 

Het doel van deze wedstrijd was een dusdanige klassering dat we na 5 wedstrijden dit seizoen zouden eindigen op de 4e plaats. Dat was ook mede afhankelijk van het team uit Twente. Die zouden dan niet meer dan 3 plaatsen voor ons mogen eindigen. Hun laatste troef Pien Keulstra maakte het superspannend. Ze begon op plaats 7 net voor ons, maar haalde er 3 in en eindigde met team op de 4e plek in deze race. Onze Jolanda Nell deed het ook weer supergoed en haalde ook een dame in, waardoor we 7e werden en precies genoeg punten hadden om in eindklassement 4e te worden! Wat was het een mooie wedstrijd en een mooi seizoen!

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: