dinsdag 17 september 2019

Hardloopscreening in samenwerking met Fysio Oude IJsselstreek



Sneller, Sterker en blessurevrij hardlopen! Elk kwartaal gaat Jeroen Reintjes Sports i.s.m. Mark te Brake (fysiotherapeut) van Fysio Oude IJsselstreek een hardloopscreening organiseren op diverse locaties in de Achterhoek! De screening bestaat uit een gezamenlijke training waarbij de nadruk ligt op individuele tips en adviezen over looptechniek, snelheid/pasfrequentie en specifieke oefeningen om blessures te voorkomen. Een soort APK omtrent jouw loopstijl en fysieke gereedheid.

Tijdens de aankomende screening zal de nadruk liggen op een videoanalyse van jouw looptechniek. Ieders loopstijl wordt apart opgenomen en vervolgens gezamenlijk geanalyseerd. Op deze manier kunnen we iedereen verbeterpunten en tips meegeven inzake looptechniek voor de toekomst. Er zal hierbij accent liggen op het ervaren van verschillen, handige en toepasbare tips en adviezen voor de hardlooptoekomst. Deze screening is bedoeld voor elke hardloper die sneller, sterker en blessure vrij wil blijven hardlopen nu en in de toekomst. Het thema van de tweede screening in 2019, deze screening is dus het inzetten van een videoanalyse.

De screening wordt verzorgd door Jeroen Reintjes, professioneel looptrainer. Hij trainde de voetballers van FC Twente en topatleten op Papendal. Hij studeerde aan het CIOS Arnhem en aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en was als hardloper succesvol met aansprekende persoonlijke records. Tevens schoolt Jeroen diverse looptrainers in Nederland namens de Atletiekunie. De andere trainer is Mark te Brake. Mark is fysiotherapeut bij Fysio Oude IJsselstreek en werkt daarnaast nog bij Team Sunweb de wielerploeg van o.a. Tom Dumoulin. Verder is de Aaltenaar bezig met de Master manuele therapie en heeft als bijzonder aandachtsgebied de hardloopgerelateerde blessure. Hij is net als Jeroen zelf regionaal topatleet en heeft veel ervaring opgedaan binnen de atletiek sport qua krachttraining, looptechniek en loopblessures. Mark zal tijdens deze training zich voornamelijk richten op het in kaart brengen van de zwakke punten in de keten en hierbij specifieke oefeningen mee gegeven ter preventie van blessures.

Doelen:
- Het verbeteren van de looptechniek aan de hand van een videoanalyse.
- Blessures voorkomen in de toekomst door specifieke tips naar voren gekomen uit de videoanalyse
- Running core stability. Algemeen programma laten ervaren, voor alle lopers een must.
- Loopsnelheid en pasfrequentie. Advies, tips en laten ervaren.
- Looptechniek, tips om zo efficiënt mogelijk te lopen. Met meer gemak hardlopen.

1e screening 2019:
Wanneer: Zondag 29 september
Waar: AVA '70 Aalten
Tijdstip: 10:00 tot 11:30 uur
Kosten: 25 euro per deelnemer
Doelgroep: Iedereen ouder dan 16 jaar
Aanmelden: mark@foij.nl

Geen opmerkingen: