zondag 29 september 2019

Verslag van het NCK in Dronten

Dit team leverde onder bizarre omstandigheden als gevolg van windkracht 5-6 een topprestatie door met een snelheid van 40.1 km/u de 34.3km af te leggen
De dames van de Peddelaars kwamen in het klassement voor clubteams uit en zette een mooie prestatie neer door met een gemiddelde van 35.2 km/u na 34.3 km in een tijd van 58. 28 minuten over de finish te komen. De andere Aaltsense damesformatie kwam bij de bedrijventeams uit over dezelfde afstand onder de naam van Somsen & Wensink. Dit team leverde onder dezelfde bizarre omstandigheden als gevolg van windkracht 5-6 een topprestatie door met een snelheid van 40.1 km/u de 34.3km af te leggen in 51.22 minuten.

Dit team werd de afgelopen 2 maanden 2x per week getraind door Nederlands kampioen op de weg Patrick Somsen. Alle middelen werden ingezet om de dames zo goed mogelijk voor te bereiden. Zo werd er achter de brommer gekoerst, achter de auto gereden om aan snelheid gewend te raken en werd er voorzien in communicatie via oortjes in de helm, zodat er vanuit de volgwagen gecoached kon worden. Ook konden hiermee gevaarlijke situaties voorkomen worden, denk aan als een waaier over de weg rijden en dan tijdig inschikken bij passerend verkeer. Het achter de auto rijden waarbij snelheden van 50-60km/u gehaald werden bleek niet overbodig. Met de hevige wind mee stond er in de wedstrijd op een bepaald moment 56km/u op de teller.

Voorafgaand aan het NK werd tijdens 2 trainingen de wedstrijd gesimuleerd door een ronde van 35km te rijden op wedstrijdtempo. De eerste keer werd 40.8km/u gehaald, de 2e keer 41.6km/u bij windkracht 2-3. Hierbij werd ook duidelijk dat de wedstrijd niet een gezellig “samen uit en samen thuis” uitje zou worden. Alles zou moeten worden gegeven en indien 1 of 2 dames het tempo niet bij zou kunnen houden zou er niet gewacht worden, maar voor een zo optimaal resultaat zou worden doorgereden, waarbij er in ieder geval met 4 gefinisht moest worden.

Door dit fanatieke team zou geen seconde weggegeven gaan worden. In de wedstrijd resulteerde dit helaas in het moeten lossen van 2 dames, die een gaatje wat was ontstaan bij dit moordende tempo niet meer dicht konden rijden. Bij de finish bleek het team goed voor een 2e plek op slechts 7 seconden van het 1e bedrijventeam gevormd door de dames van Sunweb. Indien het team bij de clubteams zou zijn uitgekomen zou het op een nette 15e plaats van de totaal 35 teams terecht zijn gekomen.

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: