vrijdag 27 september 2019

Varsseveld 9e Kramp Run - 5 km - 23.18 min - 210e plaats

Cliënten en personeelsleden van Estinea
Vanaf het begin van de Kramp Run doen we met onze werkgever Estinea al mee, sommige cliënten of personeelsleden staan dus vandaag al voor de 9e keer aan de start. We verzamelen ons om 16.30 uur bij één van de voorzieningen van Estinea aan de Houtdreef, een kleine vijf minuten van de start. Eén van de cliënten deelt hier de startnummers uit en een ander zorgt voor koffie, thee of wat fris. Het is altijd gezellig om hier zo voor de wedstrijd samen te komen. We maken nog even een groepsfoto en rond vijf uur lopen we gezamenlijk naar het centrum van Varsseveld en wensen elkaar succes.

Het is hier een drukte van belang en er hangt een leuke sfeer. De jeugdwedstrijden zijn inmiddels begonnen en we lopen gezamenlijk een rondje warm. De weersomstandigheden zijn prima en het is gelukkig een stukje koeler dan dat hier meestal het geval is. We staan zo'n beetje midden in het startvak, waarin honderden atleten ook een plaatsje hebben gevonden. Het lint wordt weggehaald, de hekken aan de kant geschoven en via een 'zandlopersstart' vertrekken we.

De laatste wedstrijd in het Duitse Bocholt ging het naar omstandigheden lekker maar ben ik niet helemaal voluit gegaan. Ook vandaag heb ik me hetzelfde voorgenomen, het linkerbeen is nog niet helemaal hersteld. Ik spreek met Frank Roos en Andre Bruil af dat we rond de 25 minuten gaan lopen en daar zou ik eigenlijk al dik tevreden mee zijn. De eerste ronde houden we ons hier prima aan en komen we door in 11.56 minuten. Dan gooit Frank er nog een schepje boven op en Andre en ik volgen op de voet. De tweede ronde gaat dan ook ruim een half minuutje sneller en komen we in 23.18 minuten over de finish.

Het belangrijkste voor vandaag is dat ik gelukkig weinig last van mijn linkerbeen heb gehad, dat is een heerlijk gevoel en een belangrijke stap in de goede richting. Bij de finish staat me Ina als vrijwilliger met een beker water op te wachten en kan ze aan mijn gezicht al wel zien hoe het gegaan is? Na de top runs en het vrijwilligerswerk zijn we nog een klein uurtje in Varsseveld blijven hangen, een mooie avond zit er weer op.
Met Frank en Andre in de straten van Varsseveld

Geen opmerkingen: