zondag 22 september 2019

Lekker buitenspelen weekend Luxemburg

In de prachtige omgeving van het Müllertal
Lekker Buitenspelen is de naam van onze Whatsapp groep. De naam dekt de lading, lekker buitenspelen is namelijk precies wat ons groepje het liefst doet. Sommigen lopen lange trails, andere kortere, maar we hebben allemaal verschrikkelijk veel plezier in trailrunning. Via Whatsapp spreken we vaak af voor trainingen of wedstrijden. Al een hele tijd hadden we het er over om een keer een heel weekend met zijn allen er op uit te gaan. En nu kwam het er dan eindelijk van. Enkele dames namen samen de organisatie in handen en regelden een bijzonder mooi onderkomen vlak bij het Müllertal in Luxemburg. Een oude verbouwde watermolen bleek niet alleen pittoresk te zijn, maar ook ruim, netjes en voorzien van alle gemakken. Een ruime keuken met voldoende koeling voor de meegebrachte versnaperingen in vaste en vloeibare vorm, barbecue, zelfs wifi was voorhanden. De locatie was ook ideaal centraal ten opzichte van de Müllertaltrail, waarvan we enkele delen wilden lopen.

Na aankomst vrijdagmiddag werd er eerst een rondje losgelopen om de omgeving te verkennen. De boerderijhond was wel in voor een rondje en draafde vrolijk mee. De partners, die ook mee waren, konden ondertussen mooi kennismaken. Het loslooprondje bevatte de nodige klimmen en bleek een goede voorbode van het weekend. Na terugkomst werd er gedoucht en gegeten en daarna werd het onder het genot van een drankje of wat een dolle boel. De toon was gezet… De volgende ochtend werd er stevig ontbeten want er stond het één en ander op het programma. Henrie had een ronde van 38 km voor de die-hards bedacht en eentje van 20 km werd door de overige lopers gekozen. Er werd ook gefietst en gewandeld, volop buitenspelen dus. Het was er ook een prachtige dag voor met een temperatuur die boven de 20 graden zou komen.

Ik liep mee met de 20 km en het was een geweldige route. Indrukwekkende rotspartijen, kloven, kabbelende waterloopjes en heerlijke paadjes door het bos vormden het thema van deze dag. De gpstrack bracht ons op paadjes die al lang geen paadjes meer waren en op andere paadjes die niet eens op de kaart stonden. We genoten volop, buitenspelen ten top was het. Klimmen en klauteren, stenen, boomwortels, zelfs regelmatig een stukje bushwacken om weer op de route te komen kon de pret niet drukken. Na een uurtje of vier trailplezier waren we weer bij de auto. Het was een prachtige nazomermiddag en we konden nog lekker even buiten in de tuin zitten na het douchen. Nog snel even boodschappen doen en toen kon de barbecue aan (en de drank op tafel). Sterke verhalen werden uitgewisseld. Soms onderbouwd met foto’s als bewijs, maar even vaak alleen als sterk verhaal.

De volgende ochtend werd ook weer begonnen met een goed ontbijt en een overleg over wie welke activiteit ging doen. Er werden groepjes gevormd en iedereen ging weer op weg voor weer een mooie nazomerdag buitenspelen. Ik deed weer een route van 20 km, eentje die Linda en Eric al eens gedaan hadden. In een rustig tempo gingen we van start zodat iedereen mee kon komen. Een pittig rondje met veel klimmetjes, maar spectaculair mooi zeiden ze. En daar was niets van gelogen. Spectaculaire rotspartijen met spleten waar je net tussendoor kon. Ontelbare trappetjes omhoog en omlaag, maar dan zonder ook maar één recht treetje. Maar na zo’n uitdagende klim kwam er dan steeds weer een geweldig uitzicht over prachtige dalen die door de nazomerzon in een warme gloed gezet werden. Met hardlopen had het niet veel te maken als je naar de gemiddelde snelheid kijkt, maar met genieten des te meer.

Ruim vijf uur rondhobbelen en genieten zette 20 km op de teller. Ruim 800 hoogtemeters maakten het tot een pittige tocht. Terug bij onze uitvalsbasis waren de praatjes een stuk minder dan de dag er voor. Al die frisse buitenlucht doet wat met een mens… ’s Avond werd de inwendige mens versterkt door een bezoek aan een Italiaans restaurant waar ze de heerlijkste pizza’s op tafel wisten te zetten. De avond werd afgesloten met nog wat versnaperingen, maar het overschot aan frisse lucht en beweging maakte dat de één na de ander al vroeg het bed opzocht. Maandagochtend was het weer helemaal omgeslagen. Een grauwe ochtend met miezerregen werd voorspeld. Unaniem werd besloten de wandeling die gepland was na de schoonmaak af te blazen. Met vereende krachten werd er schoongemaakt na het ontbijt en werden de auto’s weer volgeladen. Nog snel de tank volgooien met goedkope Luxemburgse benzine en op weg naar huis. Een hoofd vol mooie herinneringen, spierpijn in mijn kaken van het lachen en een paar stramme pootjes gingen mee naar huis. Gelukkig hebben we de foto’s nog…. Op naar een volgend weekend!

Wat een geweldig weekend. Niet alleen sportief gezien bijzonder geslaagd, maar ook de gezelligheid en samenhorigheid binnen de groep maakten het tot een top weekend. Het feit dat de partners mee waren maakte het extra leuk. In mijn ogen eigenlijk veel leuker dan een trailwedstrijd ergens lopen. Het komt zeker in aanmerking voor een vervolg.

Andre Bleumink

Geen opmerkingen: