woensdag 24 november 2021

Werken aan je snelheid doe je met deze training

Steigerungen zijn feitelijk korte versnellingsloopjes
Steigerung. Ooit van gehoord? Dit prachtige Duitse woord doet je misschien denken aan fiere paarden met wapperende manen die luid hinnikend op hun achterbenen staan. Schitterend. Lopen als een paard, dat willen we allemaal wel. Die sierlijke galop, dat moeiteloos versnellen over elk terrein. Niet voor niks is er een trainingsvorm om sneller te worden met hardlopen vernoemd naar dit Duitse fenomeen. Steigerung is dus een training om te werken aan je snelheid en is zowel geschikt als warming-up en cooling-down als om je snelheid te verbeteren.

Dit zijn steigerungen en zo maken ze je sneller met hardlopen
Steigerungen zijn feitelijk korte versnellingsloopjes. Je geeft vanuit stilstand langzaam gas tot je na ongeveer 80 à 100 meter op topsnelheid ligt. Deze loopvorm is een prima opwarming voor je wedstrijd of training begint. Of na afloop, tijdens een goede cooling-down. Eindig ontspannen, niet op topsnelheid. Je kunt ze ook beschouwen als serieus onderdeel van je training.

Waarom zijn steigerungen een goede training?
Steigerungen zijn een prima middel om aan je snelheid te werken. Bovendien leer je ook de eigen loopsnelheid beter aanvoelen en inschatten. Steigerungen zetten de zaak op scherp. Zowel beginners als gevorderden hebben baat bij dit eenvoudige, maar doeltreffende trainingsmiddel. Steigerungen zijn ten slotte ideaal om op een ontspannen manier te letten op je loophouding en coördinatie. Zo heeft je loopstijl er ook nog baat bij. (bron)

Geen opmerkingen: