maandag 27 april 2020

Aalten 1e virtuele Koningsloop 5 km - 23,24 min - 44e plaats

Enkele lachende gezichten zie ik naar een boom achter in de tuin kijken en even later zie ik daar mijn schoenen hangen
Zo'n 30 jaar geleden heb ik wel eens mee gedaan aan de Koningsloop in Aalten, het heette toen nog Koninginneloop. Het parcours liep in die jaren door de Hofstraat en ging langs de toenmalige Pol en vervolgens via café Schiller weer terug naar de Markt. Later heb ik nog verschillende keren mee gedaan aan de wedstrijd op Koninginnedag in Lichtenvoorde. De start van deze loop was altijd erg vroeg en ruim op tijd was ik dan weer aanwezig in Aalten om daar dan nog naar de plaatselijke Koninginneloop te kunnen kijken. De laatste jaren sta ik echter altijd als verkeersregelaar op de Markt.

Het Coronavirus bepaalt op dit moment echter de gang van zaken. Heel veel activiteiten gaan op dit moment niet door en ook alle sportwedstrijden kunnen dus geen doorgang vinden. Voor maandag 27 april a.s. staat de Koningsloop op de wedstrijdkalender en hoewel deze populaire run natuurlijk ook geschrapt is, komt atletiekvereniging AVA'70 wel met een alternatief, namelijk de virtuele Koningsloop 2020! Aangezien je daar geen verkeersregelaars voor nodig hebt moest het dit jaar maar weer eens gebeuren. Op een zelf uit gezocht parcours mag je 5 kilometer op snelheid lopen en moet je de gegevens doorsturen naar wedstrijdleider Marco van Rijs om in aanmerking te komen voor een klassement. 

Gelijk na mijn 'nachtdienst' en een snelle kop koffie zet ik mijn hardloopschoenen al vast buiten neer. Ik kleed me om en wil mijn schoenen aantrekken. Enkele lachende gezichten zie ik naar een boom achter in de tuin kijken en even later zie ik daar mijn schoenen hoog in hangen. Er zitten drie mensen achter thuis maar eigenlijk kan het er maar één gedaan hebben. Met een trap haal ik ze er uit en loop in de richting van de school op de Haart, een afstand van precies 4.5 kilometer. Bij het naambord van de Haart begin ik mijn virtuele Koningsloop en via de Buninkdijk en de Stationsweg loop ik langs het clubgebouw van AVA'70 terug naar het dorp Aalten. 

Net onder de 4.30 minuten kom ik de 1e kilometer door en daarna gaan de overige kilometers tussen de 4.40 en 4.50 minuten. Het valt me niet mee om op snelheid 5 kilometer te moeten lopen. Net op de hoek van de Wilhelminastraat heb ik mijn 5 kilometer er op zitten en wandel rustig terug naar huis. Mijn allereerste virtuele wedstrijd heb ik gelopen in 23.24 minuten. Het valt me wel op dat mijn hoogste hartslag ook zo'n 10 slagen minder is dan met een 'echte' wedstrijd. Bij een volgende virtuele wedstrijd wil ik hetzelfde parcours eens lopen en kijken of er nog iets verbetering in zit. 

Geen opmerkingen: