woensdag 8 juni 2022

Bredevoort - 5e Grachtenloop - 5 km - 23.03 min - 3e plaats M60

Achter Gerjo Wevers, iets meer naar achteren loopt Theo Schootman in het rode shirt

Enkele uren voor de wedstrijd kijk ik thuis op de telefoon nog even naar de app van  buienradar. Het ziet er niet goed uit en we kunnen wel eens de hele avond regelmatig een bui over ons heen krijgen. Rond half zeven stap ik op de fiets en door het Walfortbos ga ik dan ook in de regen in de richting van Bredevoort. Direct haal ik in het Grachthuys mijn startnummer op en loop daarna nog ongeveer twee kilometer warm. Kletsnat kom ik daarna in de kleedruimte van voetbalvereniging Bredevoort en kleed me om voor de wedstrijd.

Na twee jaar afwezigheid sta ik aan de start van de 5e Grachtenloop, de eerste zomeravondloop van mijn vereniging AVA'70. Het blijven altijd leuke, goed georganiseerde kleinschalige wedstrijden en daar mag ik graag aan mee doen. We vertrekken gelijk met de 10 kilometer en een grote schare begeeft zich in de richting van de Slingeplas. De eerste kilometer gaat in 4.25 minuten, eigenlijk net iets te snel. Gerjo Wevers loopt met me mee en een goede kilometer verder gaat het hem net te zacht af en loopt hij mij voorbij. Ik laat hem lekker gaan en loop in mijn eigen tempo verder.

Voor mijn gevoel gaat het lekker en het zijn natuurlijk heerlijke temperaturen om in te lopen, voor de vele toeschouwers onder de paraplu's is het wat minder. De drie kilometer gaat net binnen de 14 minuten en Gerjo loopt niet verder bij me weg dan een meter of twintig, dat geeft me toch wel een stukje vertrouwen. Als we weer bij het Grachthuys aankomen, volgt er nog ruim een kilometer over de soms gladde klinkers door het boekenstadje zelf, de eerste lopers gaan de finish al over!

In de laatste kilometer gaan Paula Verwaaijen en Theo Schootman (72 jaar!) me nog voorbij en ik probeer ze te volgen. Zo'n tweehonderd meter voor de meet, zet ik nog wat aan en kan beide weer passeren. Net als ik ze voorbij ben zie ik even daarvoor Gerjo lopen. Met een uiterste krachtsinspanning lukt me het ook om hem te pakken, al moet ik er bij vermelden dat hij in de uitslagenlijst één seconde sneller is. Ik zal wel weer te ver van voren hebben gestaan maar al met al houd ik een goed gevoel aan deze wedstrijd over.

Geen opmerkingen: