zondag 26 juni 2022

Verslag van de 5e Triathlon in Bredevoort

Katja net voor de start

Een tijdje terug heb ik me ingeschreven voor de achtste triathlon in Bredevoort. Na een beetje trainen in het zwemmen, fietsen en hardlopen is het dan zover. Om 07:30 uur opgestaan. Ik voel toch wel een beetje spanning. Dat gevoel heb ik lang niet meer gehad voor een wedstrijd. Gezonde spanning. Ik ben vastbesloten om de 500 meter zwemmen nu echt in  borstcrawl te gaan doen. Ik zie ook het meeste op tegen het zwemmen. Al die mensen die over je heen zwemmen, je in je zij trappen. 

In het startvak hoor ik mijn schoonmoeder heel hard schreeuwen: succes Katja. ze ziet niet dat ik naast haar sta. Ik zeg netjes dankjewel. Dan kijk ik opzij en tot mijn schrik zie ik dat Geert een foto van mij maakt. Op zich niet erg, maar wel als je een badmuts op hebt. Het startschot klinkt en daar gaat iedereen. Ik denk rustig blijven en denk aan de tip welke Denise me heeft gegeven. Lange slagen maken. Dit lukt meteen al niet. Het lijkt of ik steeds aan mijn voeten naar beneden wordt getrokken door iemand. Ik krijg een paar slokken water binnen en trap eens een paar keer goed naar achteren. Zo dat helpt en ik kom eindelijk in een soort van ritme en warempel ik ben borstcrawl aan het zwemmen. Het gaat best goed en voor ik het weet is het zwemmen al voorbij. 

Ik ren het water uit en voel wel wat vermoeidheid. Gewoon rustig wisselen en de fiets schoenen aantrekken, helmpje op, bril op en gaan. Het fietsen gaat best goed, ik durf zelfs in sommige bochten door te trappen. Ik word veel ingehaald, maar dat vind ik niet erg. Ik kan zelfs een stukje aanhaken bij André Balke en nog 2 mannen. Of mocht dat niet stayeren? Ik moet er dan toch weer af. Ik heb wel het idee dat ik best snel terug ben van het fietsen. 

Wisselpunt 2 gaat ook wat sneller. Dus nu hopen dat ik meteen aan het lopen kan komen. Ja ik hoef niet eerst te gaan wandelen, ik kan meteen aan de gang komen. Ik ben aan het genieten van alle aanmoedigingen onderweg. Wat fijn. Voor ik het weet kom ik al over de finish. Ik eindig als 4e vrouw overall en 2 e dame in mijn leeftijdsklasse. Wat gaaf. Dat was niet mijn insteek, maar mooi meegenomen. Bjorn eindigt zelfs als 2e overall en 1 e in zijn leeftijdsklasse. Hij komt wel spectaculair overgevend over de finish. Sorry Bjorn. Toch mooi verhaal haha. Op naar de volgende triathlon. Organisatie bedankt voor de goede organisatie. Top geregeld.

Groetjes Katja

Geen opmerkingen: