zondag 7 augustus 2022

Sportieve ontmoeting tussen Butter en Mensink

Michel Butter (links) en Hendrik-Jan Mensink

Het is zondagmiddag 7 augustus, even voor half 2….. De agenda van Hendrik-Jan Mensink, eigenaar van vakantiepark de Twee Bruggen, is voor een half uur geblokt al weet hijzelf niet waarvoor. Een verrassing zo krijgt hij te horen en dat maakt hem toch wel een beetje onrustig. Buiten op het grasveldje bij het zwembad zit hij rustig te wachten op de dingen die komen gaan. In de verte komt een gezin aan fietsen en zonder dat hij het in de gaten heeft, blijkt dit zijn onverwachte bezoek te zijn.

Het is Michel Butter met zijn vrouw en beide dochtertjes. Butter is één van de beste lange afstandslopers van Nederland en hoewel hij afscheid heeft genomen van de topatletiek, loopt hij nog altijd razendsnelle tijden. De bijzonder sympathieke atleet uit het Noord-Hollandse Castricum stond op 21 mei jl. aan de start bij de Gerard Tebroke Memorialloop en uiteraard was organisator AVA`70 bijzonder blij met zijn deelname. Het gezin Butter verbleef dat weekend in een mooie accommodatie op vakantiepark de Twee Bruggen en dat was hen bijzonder goed bevallen. Als dank wilde Butter eigenaar Mensink, ook een verdienstelijk hardloper, een attentie schenken in de vorm van een gesigneerd wedstrijdshirt. 

Toevallig kampeerde de atleet begin augustus wederom in Winterswijk en gaf te kennen de attentie graag persoonlijk te willen overhandigen. Er werd snel een “meet en greet“ georganiseerd tussen Butter en Mensink op vakantiepark de Twee Bruggen. Hoewel ze elkaar alleen van naam kenden, was de begroeting allerhartelijkst. Hendrik-Jan gaf te kennen veel waardering te hebben voor de geweldige hardloopprestaties van Butter, die op zijn beurt Mensink de complimenten maakte voor zijn prachtige vakantiepark. 

Het was tijd voor de overhandiging van het gesigneerde wedstrijdshirt en hiermee was Mensink bijzonder in zijn nopjes. De organisatie van de GTM-loop bood aan om het shirt keurig in te lijsten, maar Hendrik-Jan iet weten dat dit wel achterwege kon blijven. Met een grote glimlach op het gezicht liet hij weten het shirt te gaan dragen bij zijn volgende marathon. op het terras van de Twee Bruggen werd er onder het genot van een drankje nog gezellig nagebabbeld en tevens wisselden Butter en Mensink hun telefoonnummers uit. Grote kans dus, dat het niet bij deze ene sportieve ontmoeting zal blijven! (FR)

Geen opmerkingen: