zaterdag 20 mei 2023

Aalten 21e Gerard Tebroke Memorialloop 5 km - 23.43 min - 4e plaats M60

Samen met mijn neef Gerjo Wevers
Begin februari 2023 ben ik met enkele 'AVA'70 maatjes' een lang weekend naar Spanje geweest. Het waren schitterende dagen in Totana en op de laatste avond zijn onze 'Spaanse vrienden' uitgenodigd om in mei een tegenbezoek aan Nederland te brengen om mee te doen aan de 21e Gerard Tebroke loop. Hier werd door een aantal graag gehoor aan gegeven en zodoende stonden Esther (5 kilometer) en Freddie en Juan (10 kilometer) aan de start van deze Memorial. Zelf heb ik me ook ingeschreven voor de korste afstand.

Mijn laatste wedstrijd heb ik met de Citylauf in het Duitse Bocholt gelopen en het ging toen alles behalve gemakkelijk. Dat blijft dan toch een beetje door je achterhoofd spelen. Het was ook een 5 kilometer die in ruim 24 minuten gelopen werd. Een te snelle start brak mij later toch wat op. Dan moet er vandaag maar iets ontspannerder en rustiger gelopen worden en kijken waar dat op uit draait. Het parcours ziet er dit jaar iets anders uit door de bouw van de 'Biergarten' bij cafe Leuven en de wegwerkzaamheden aan de Dalweg. Het parcours loopt nu voor het eerst over de Hogestraat en is iets minder vlak.

Om klokslag 18.00 uur valt het startschot van de 5 kilometer. Rustig beginnen praat ik tegen me zelf en dat doe ik voor mijn gevoel ook wel. Maar met de doorkomst op de eerste kilometer ben ik zelfs sneller dan in Bocholt, al voelt het wel een stuk beter aan. Als ik voor de eerste keer de Slingelaan inloop schijnt de zon volop in mijn gezicht en voelt het toch wel warm aan en na de bocht staat de wind vol op kop, maar daar heeft natuurlijk iedereen last van. De doorkomst bij 3 kilometer gaat in ruim 14 minuten en als ik later het venijnige bultje op de Hogestraat voor de 2e keer beklim, lopen we even daarna de gezllige Markt al weer op voor de finish.

Na afloop ruimen we met veel vrijwilligers de Markt weer op, om rond de klok van 22.00 uur op het terras bij Stegers aan te schuiven bij onze 'Spaanse gasten'. We praten wat bij en ze zijn vol lof over de wedstrijd en het hele verblijf in Nederland. Het is dan volgens hun ook allemaal super geregeld. Het is al middernacht geweest als een mooie sport- en ontmoetingsdag ten einde komt. Ze geven zelfs aan dat ze volgend jaar terug willen komen!

Freddie Dieperink en Juan Pedro Marin Andreo

Geen opmerkingen: