zaterdag 20 mei 2023

AVA'70 steunt Plan Talent Aalten met cheque

Met de cheque zijn atletiekgerichte materialen aangeschaft

De organisatie van de GTM-Loop had zich ten doel gesteld er naar te streven om tijdens de editie van dit jaar zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen en mee te laten doen aan het hardloopevenement van AVA`70. Die opzet slaagde volledig met vele honderden kinderen die deel hebben genomen en genoten van de wedstrijd en de ambiance.

Een deel van het inschrijfgeld van de Businessrun wordt jaarlijks geschonken aan een lokaal goed doel. Dit jaar werd gekozen voor Plan Talent Aalten, een samenwerkingsverband tussen Marga Klompe, Estinea, Figulus, BrichbouW en de Gemeente Aalten. Plan Talent organiseert beweegactiviteiten voor kinderen, ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking. Bekend is natuurlijk het project “bewegen in de wijk”, maar daarnaast zijn er ook veelzijdige beweegactiviteiten die plaatsvinden op de locaties Stegemanhof, Hoge Veld, dagactiviteitencentrum de Hoven en sportpark Zuid.

Michiel Stronks (Figulus) en Richard te Selle (BrichbouW) waren blij verrast met de cheque en hebben in onderling overleg besloten om voor het toegezegde bedrag van 500 euro atletiekgerichte materialen aan te schaffen. Het betreft hier een verspringmat, een meetlint, hordenladder en een aantal vortex-werpers, die vooral bij het bewegen in de wijk ingezet kunnen worden. Omdat deze materialen ook erg veel gebruikt worden bij atletiekonderdelen voor de jeugd, stemde AVA`70 uiteraard volledig in met deze bestemming.

Een mooie vorm van verbinding tussen AVA`70 en Plan Talent Aalten, die beide de doelstelling hebben om kinderen, maar zeker ook ouderen, in beweging te krijgen en vooral plezier te laten ervaren! (FR) 

Geen opmerkingen: