donderdag 18 mei 2023

Verslag van de 14e Hemelvaartsloop in Corle

Veel belangstelling voor de 14e Hemelvaartsloop

‘Holle door Corle’

Het is en blijft een mooie traditie… de dauwloop op Hemelvaartsdag.

Of het te maken heeft met het feit dat dit jaar oer-Feyenoordersupporter Theo Stronks als wegkapitein was aangewezen, zal nooit helemaal duidelijk worden, maar feit was wel dat de belangstelling aanzienlijk was. Het vertrek stond om 07.00 uur gepland en dat is op een vrije dag natuurlijk best vroeg. Ook bleek het nog eens flink fris te zijn, maar dat drukte de stemming op dit tijdstip geenszins. Integendeel, het gros dat uiteraard per fiets aan kwam pendelen was eigenlijk bijna te luidruchtig. Zeker als je bedenkt dat de verzamelplaats bij vakantiepark de Twee Bruggen was en dus de campinggasten bepaald niet aan uitslapen toekwamen. Een enkele loper had zichzelf getrakteerd op 10 minuten uitslapen en kwam heel laf met een dikke bolide aan scheuren. Daar maak je in de regel natuurlijk geen vrienden mee, maar de fanatieke Ajax-fan achter het stuur heeft natuurlijk al een beroerde tijd achter de rug, dus deze fout werd hem snel vergeven. Blijft natuurlijk wel jammer in deze stikstofcrisistijd, maar afijn…

Het 41-koppige gezelschap stond en zat inmiddels al minutenlang te poseren voor de huisfotograaf, toen ook onze AVA-voorzitter nog op het stalen ros aan kwam jakkeren. De preses kan zich dit laatkomertje blijkbaar tolereren, want het kwam haar op een staande ovatie kwam te staan. Menigeen zou door dit soort arrogant gedrag in de beek worden gekieperd, maar Arja niet. Ze nam alle tijd voor haar verkleedact en sloot uiteindelijk ook gewoon aan. Na de openingsrede van Theo ging het pak dravers op pad voor een omloop van 10,3 kilometer. Onder het mom “groener wordt het niet” was het volop genieten geblazen de eerste kilometers. De wegkapitein had het rondje de afgelopen week een keertje of 6 afgelegd, dus problemen zouden zich nauwelijks voor kunnen doen.

De paparazzi deden hun werk en secondant Jelle Hubers was door de baas als heuse verkenner aan de kop van de club geposteerd om de koers te bepalen. Hij deed zijn werk voortreffelijk, ook op bijna onbegaanbare drekpaden langs een slootje. “Even het gas eraf, om het peloton bij elkaar te houden”, aldus de vastberaden en goedlachse C-loper uit Varsseveld. Het fijne van dit soort loopjes is altijd de laagdrempeligheid. Figuurlijk dan want dravertjes van alle niveaus zijn welkom. Huidskleur, achtergrond, inkomen, lengte, gewicht…. het maakt allemaal niets uit, als je je best maar doet. Het gezelschap slingerde zich via het alom bekende ridderpad weer langzaam maar zeker richting de thuishaven van deze dag. Exact om 12 minuten over 8 werd de finishstreep bereikt, die lag op 10,3 kilometer van de vertreklijn. Het afvalpercentage bedroeg 0% en dat is toch een mooi compliment aan de wegkapitein, die de kwaliteiten van de club buitengewoon goed had ingeschat. Het kwam hem op een klaterend applaus te staan en wie goed keek, zag vochtige ogen bij de nestor. Wat een mooi en best ontroerend einde van deze zonnige dauwloop in Corle. Nog 365 dagen en dan kunnen we weer….(FR)

2 opmerkingen:

Jelle hubers zei

Mooi geschreven geert
Was een mooie route en gezellig

theo stronks zei

Dank voor de complimenten Frank.
Maar die behoren ook zeker toe aan Geert die dit voor de 14e keer georganiseerd heeft.