dinsdag 5 september 2023

Aankondiging van de Landschapsmarathon in Winterswijk

Deelnemers aan een vorige editie

Aftellen tot de Obelink Nationaal Landschapsloop Winterswijk

Winterswijk - De wandel- en hardlooproutes van de Obelink Nationaal Landschapsloop zijn weer klaar en beloven weer een afwisselende tocht door het mooie coulisselandschap rond Winterswijk. In het weekend van 29 september t/m 1 oktober kunnen wandelaars en hardlopers uit het hele land zo ontdekken hoe mooi de natuur in het Nationaal Landschap Winterswijk in de kleurrijke herfst kan zijn.

Wandelweekend met keuze uit meerdere routes en afstanden.

Deelnemers aan het wandelweekend starten elke dag op een andere locatie. Vrijdag is dat Vakantiepark de Twee Bruggen aan de Meenkmolenweg 13 in Miste.  Zaterdag kun je de veters voor de start vaststrikken op Camping de Vreehorst, Vreehorstweg 43. Zondag zet je de eerste stappen vanaf Vakantiepark de Italiaanse Meren aan de Buitinkweg 7, Kotten. 

Starttijden op deze dagen: voor de 20 km van 8:00 – 10:00 uur en de 10 en 15km van 8:00 – 11:00 uur. Details vind je op de volgende site.

Marathon verlegt grenzen

Ook de marathonroute is dit jaar weer vernieuwd. Zowel de sololopers als de duo's en trio's (die afwisselend de ruim 42 kilometer lopen en fietsen) kunnen rekenen op een natuurrijke route over verharde en onverharde ondergrond. Na de bekende start op het Vrijheidspark in het centrum van Winterswijk loopt het parcours bijna traditioneel weer over het strandbad en de watermolen bij Den Helder. Dit keer gaan de lopers en fietsers zelfs meerdere gemeentegrenzen over want de route voert langs de Bekendelle, door het Woold richting Bredevoort langs de Slingeplas en door het bosgebied 't Klooster naar Vragender. Het Korenburgerveen laten de lopers vanwege het natte voorjaar en zomer letterlijk links liggen.  Met een ommetje door de groene long van Winterswijk bereiken de deelnemers de Markt waar ze hartelijk worden ontvangen.

Praktische info over de marathon

Alle praktische informatie vindt je op de website

Enkele aandachtpunten:

Degene die zich voor 23 september hebben inschreven kunnen in de week voorafgaand aan de marathon bij het VVV Inspriratiepunt het startnummer afhalen.

Op zondag 1 oktober kunnen startnummers worden afgehaald bij het wedstrijdsecretariaat in de Jacobskerk op de Markt. Daar kan nog tot 45 minuten voor de start worden ingeschreven. In de kerk is er gelegenheid om bagage achter te laten. Ook kun je daar nog een kop koffie of thee halen en er zijn twee toiletten.

De start is op Vrijheidspark, op 200 meter van de Markt. Bij de start zal een Dixie staan voor het ‘kort-voor-de-start-plasje”. De finish is op de Markt aan de zuidzijde van de kerk.

Tijdregistratie gebeurt dit jaar volledig met stopwatch.nl zonder chips (dus niet electronisch). Dat scheelt het in je schoenen knupp’n (= Achterhoeks voor knopen) van zo’n chip. En nadat je gefinisht bent hoef je niet te wachten tot de tierib is doorgeknipt. En uiteraard niet onbelangrijk er is minder plastic afval.

De finish van de marathon is dit jaar op de Markt aan de zuidzijde van de kerk.

Als blijvende herinnering aan deze onvergetelijke editie van de marathon van de Obelink Nationaal Landschapsloop Winterswijk krijgen, zoals gebruikelijk, een medaille. Bij de verkoopstand kan men terecht voor praktische zaken, zoals bidons voor een extra aandenken aan de prestatie deze dag.

Hierna worden uiteraard de nog finishende lopers toegejuigd en is er gelegenheid om een drankje te doen bij een van de omliggende horecazaken.

Supporters en toeschouwers zijn van harte welkom bij de start op het Vrijheidspark en finish op de Markt. Eerste lopers worden rond 12:45 verwacht.

Hulp is welkom.

De organisatie zoekt nog vrijwilligers die tijdens de marathon op 1 oktober als verkeersregelaar of routebegeleider willen helpen. Of ben je bekend in de omgeving en wil je de routes van de wandeltochten van pijlen voorzien om de wandelaars de juiste richting te wijzen. Dan is je hulp welkom op 29 september. Ben je of weet je iemand die een van deze dagen wil bijspringen om de wandelaars en lopers een onvergetelijke dag te bezorgen? Laat het ons weten via info@landschapsloopwinterswijk.nl of aanmelden@wuhwinterswijk.nl

Zie voor info ook onze website

De organisatoren van de Obelink Nationaal Landschapsloop Winterswijk willen er weer een fantastisch evenement van maken. Nog niet vooringeschreven?  Doe het nog snel, dit kan nog tot 25 september.

Geen opmerkingen: