donderdag 7 september 2023

11e Kramp Run in Varsseveld belooft spektakel

Deelnemers aan de editie van 2019

Voor de elfde keer zullen zaterdag 9 september honderden hardlopers aantreden voor de Kramp Run in Varsseveld. Een hardloopwedstrijd die in 2011 op de kaart werd gezet dankzij een ontmoeting tussen geboren Varssevelder Gert-Jan Wassink en AVA ’70-voorzitter Jan Rademaker op de Zwarte Cross. Inmiddels is de Kramp Run uitgegroeid tot evenement voor jong en oud, met breedtesport en topsport. Start en finish ligt op het Kerkplein in Varsseveld.

16:15 uur – Kidsrun

Het eerste onderdeel op het elfde programma van de Kramp Run is de Kidsrun van 1 kilometer. De kinderen tot en met 9 jaar lopen hierbij één ronde door het centrum van Varsseveld. Start en finish is, zoals gewoonlijk, op het Kerkplein in Varsseveld. Daar kun je rekenen op veel aanmoedigingen van het publiek en is er voor elk kind een medaille. O ja, een speciale gast zal het startsein geven: zebra Guus, mascotte van de Graafschap.

16:30 uur – Jeugdrun

Kinderen tot en met 15 jaar lopen twee rondes tijdens de Jeugdrun van 2 kilometer. Het parcours is hetzelfde als bij de Kidsrun: start op Kerkplein, Dames Jolinkweg, Wethouder Harteminkpad, Dames Jolinkweg en nog één afsluitend rondje om de kerk, waarnaast de finishstreep ligt. Aanrader voor het publiek: neem een kijkje bij de bocht na het Wethouder Harteminkpad. Deelname aan beide jeugdonderdelen is helemaal gratis. Na de Framerun vindt de prijsuitreiking plaats voor de 1 en 2 kilometer.

16:50 uur – Framerun

De Framerun (vorig jaar Racerun) is er voor sportievelingen met een lichamelijke beperking. Zij kunnen op een soort driewielloopfiets deelnemen aan de Kramp Run. Alle framerunners starten bij de kerk. Na het startsein proberen de deelnemers in 15 minuten zoveel mogelijk rondes op het Kerkplein af te leggen. Niet de prestatie, maar bewegen en enthousiasme staat centraal. Moedig de deelnemers in het centrum van Varsseveld aan op weg naar de finish.

17:30 uur – Business- en Recreantenrun

Dit is elk jaar het populairste onderdeel tijdens de Kramp Run. Deelnemers aan de Businessrun (in teams) en Recreantenrun (individueel) krijgen twee rondes van elk 2,5 kilometer voorgeschoteld. Iedere loper steunt stichting Kanjers voor Kanjers, die zich inzet voor sport en spel in de Achterhoek. Tijdens de Kramp Run zal ook een luchtballon van de stichting over Varsseveld varen, waarin kinderen en hun ouders de wedstrijd van bovenaf kunnen meemaken. Terug naar de 5 kilometer. Het parcours: start op het Kerkplein, over de Dames Jolinkweg, door de verlichte hallen van Svedex en Kramp, langs museumboerderij Het Hofshuus en langs het voormalig gemeentehuis op weg naar de finish, een medaille en een dorstlesser. Tip voor het publiek: moedig de deelnemers van deze 5 kilometer twee keer aan op het industrieterrein.

18:30 uur – Toprun

Zonder twijfel het spectaculairste onderdeel tijdens de Kramp Run. Mis dit slotstuk niet! Deelnemers aan de Toprun leggen vijf rondes van 1 kilometer af door Varsseveld. Dit gaat ongekend hard, want de Nederlandse hardlooptop is vertegenwoordigd en ook enkele Belgische en Afrikaanse topatleten hebben hun deelname aan de Toprun toegezegd. De winnaars van vorig jaar zijn er weer bij: Filmon Tesfu en Vera de Vries. Ook Jesse Fokkenrood (winnaar premiesprint tijdens Kramp Run 2022), Ineke van Koldam (regerend Nederlands kampioene 5 kilometer) en natuurlijk Gert-Jan Wassink (publiekslieveling en winnaar Kramp Run in 2016) staan op de startlijst. Het parcoursrecord is 14:01. Wordt er dit jaar onder de magische grens van 14 minuten gelopen? 

Tevens vindt het Achterhoeks kampioenschap 5 kilometer plaats tijdens de Toprun. Regionale toppers zullen op jacht gaan naar prijzen en persoonlijke records, want die zijn mogelijk op het gecertificeerde Varsseveldse asfalt. Aansluitend vindt de prijsuitreiking van de onderdelen over 5 kilometer plaats. Je bent van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen aanstaande zaterdag. Schreeuw alle toppers naar de streep en misschien wel naar hardloophistorie! 16:15 uur start het eerste onderdeel op het Kerkplein in Varsseveld en een kleine drie uur later is het laatste onderdeel alweer voorbij. De Kramp Run bestaat dankzij een samenwerking tussen Kramp, atletiekverenigingen Atletico ’73, AVA ’70 en ARGO Atletiek en stichting Kanjers voor Kanjers. Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook- of Instagrampagina van de Kramp Run en www.kramprunvarsseveld.nl

Geen opmerkingen: