dinsdag 9 januari 2024

De strijd brandt los op de Zevenbulten!

Zevenbultenloop helden Sonja Eefting, Hanny en Wim Rensink

Het nieuwe jaar is begonnen, alle kerst- en oudjaarsloopjes hebben we weer gehad. De ambitieuze hardlopers kunnen zich dus volledig focussen op de Zevenbultenloop, de virtuele hardloopwedstrijd over Aaltense en Barlose bulten.

Hoe begon het ook alweer? Wel nu, in 2021 werd door de corona-perikelen de roemruchte Zevenheuvelenloop in Nijmegen gecanceld. De zoveelste wedstrijd die afgelast werd. Wij bedachten ons dat we rondom Aalten ook wel minstens een bult of 7 hadden liggen, dus er werd een mooie route bedacht over deze kuitenbijters. Er deden heel veel lopers mee! Niet alleen omdat er mooie prijzen te winnen waren, maar gewoon omdat je als hardloper de zinnen even kon verzetten.

En nu, ondanks het ruime wedstrijdaanbod, mogen we ons wederom verblijden met een mooi aantal deelnemers. En het kan nog steeds mensen: tot en met zondag 14 januari kan er gelopen worden. De tijden moeten voor 15.00 uur ’s middags doorgegeven worden. Het eindklassement wordt na 15.00 uur opgemaakt.

Er is een mooie strijd gaande in de top van het klassement. Het klassement werd tot voor kort fier aangevoerd door onze laatbloeier en steeds maar harder lopende Hans Monasso. Deze sluwe vos heeft het parcours in 3 delen gelopen; op elk deel een toptijd neergezet. Met een knappe 1.05:20 voerde hij de lijst aan en zat zich al te verheugen om voor de 2e keer een Zevenbultenshirt te winnen. Zoon Sam, die in april de marathon van Rotterdam wil gaan lopen, zag deze loop als een mooie aftrap van zijn trainingsschema. Vader Rinke voorop met de mountainbike en Sam d’r achteran. De omstandigheden waren guur: harde wind en slagregens. En de zandpaden waren er slecht aan toe: meer water dan zand. Met een uiterste krachtsinspanning klokte Sam 1.05:09 en werd de nieuwe nummer 1! Monasso, die alle rangen en standen op Strava minutieus bijhoudt, zon ogenblikkelijk op revanche. Misschien, zo schreef hij, viel er in het 2e stuk nog wat te halen….Zet ‘em op Hans!

Maar toen denderde Gerben Oldenhave er overheen. In 1 uur en 4 seconden raffelde hij de heuvelachtige ronde af. En daarmee houdt hij vooralsnog de familie-eer hoog. Broer Jan Hendrik liep ‘em al eens in 55:23. Mooi om te zien dat die jongens van Roelof zo hard lopen kunnen. Ik kan me nog goed de heroïsche wedstrijden tussen AZSV 10 en AZSV 13 herinneren. Met op het middenveld van AZSV 10 de kilometervreter Roelof, het ideale verbindende element tussen verdediging en aanval. En die na weer een onderschepping Arjan Luiten met een briljante steekpass vrij voor de keeper kon zetten. Oldenhave – Luiten: je kon ze vergelijken met de Wim Jonk – Dennis Bergkamp tandem. En als Arjan dan scoorde vierde hij dat met een handstand overslag, een flikflak en salto met schroef. En een barani. Best overdreven eigenlijk, nu ik er zo op terug kijk. Leuk voor de neutrale toeschouwer, maar de tegenstander kon er niet om lachen. Wal umme janken.

Terug naar de Zevenbultenloop! Gaat er wederom een Oldenhave met de eer strijken? Stroopt broer Jan Hendrik zich nog eens de mouwen op? Of een van de Luitens? Of gaat Mark te Brake met de Aaltense runners gasgeven op het bulterige en drekkerige parcours? Mijn gevoel zegt dat we een paar spannende laatste dagen in gaan!

Sportieve groet,

Rinke (voormalig voorstopper AZSV 13)

1 opmerking:

Jan Willem Vreeman zei

Toch wonne wi’j negen van de tien kere met ‘t dattiende, tot afgrijzen van Hans Noavis. Wal zonder radslag trouwens