vrijdag 2 februari 2024

Verslag van de 11e Moore MKW-Cross in Winterswijk - deel 3

Peter, Linda, Ingrid, Julia, Evelien en Evie

7 podiumplekken AVA'70 bij 11e Moore MKW-Cross

Op zondag 14 januari jl. organiseerde Archeus voor de 11e keer de Moore MKW-cross en aan de wedstrijd in Winterswijk nam ook een batterij leden van AVA`70 deel. En met succes, want maar liefst 7 geelhemden mochten na afloop het podium beklimmen om een fraaie beker in ontvangst te nemen.

De omstandigheden waren uitstekend bij deze crosswedstrijd, die zeker tot één van de mooiste runs in de regio gerekend mag worden.

Bij de jeugd kwam Chiel te Brake uit in de wedstrijd over 2,4 kilometer en de talentvolle loper liet zien op het parcours prima uit de voeten te kunnen en scoorde een prachtige tweede plaats.

Om half 12 was het de beurt aan de senioren om de strijd aan te gaan op het selectieve parcours, bestaande uit singletracks, bospaden, slootkanten en een strook met maisstoppels. Spectaculair is daarbij zeker ook de zogenaamde Engelse Start, waarbij alle deelnemers naast elkaar staan opgesteld en vertrekken. Op de 5 kilometerwedstrijd toonde lichtvoetige Tijn Piest zijn kunnen en liep een goede wedstrijd. Met een mooie eindtijd van 18,03 minuten finishte hij als tweede. Julia Roos liep ook een prima wedstrijd en liet zich met succes door enkele clubgenoten hazen, wat haar uiteindelijk glimlachend de 2e plaats in de eindrangschikking opleverde. Evelien kwam uit in de Master-klasse op de korte crosswedstrijd. De zeer ervaren atlete liep solide naar een tweede plaats in een eindtijd van 26,41.

Op de lange cross moesten de atleten het pittige rondje twee keer afleggen en Mark te Brake ging als favoriet van start. De AVA`70-atleet ging voortvarend van start en wist het tempo uitstekend vast te houden, zonder te forceren. Solo liep onze clubgenoot naar de zege in een eindtijd van 35,19 minuten. Een mooie podiumplek was er ook voor Herman Domhof. De sterke survivalatleet uit Harreveld liet zien, dat hij een week na de loodzware wedstrijd in Beltrum al goed hersteld was en liep naar een prachtige derde plek. Bij de Masters ging de winst bij de lange run naar Harm te Hennepe, die daarmee liet zien in uitstekende vorm te verkeren. De sympathieke diesel ging gelijk vanaf de start voortvarend het veld in en wist de vaart er tot aan de finish lekker in te houden.

Ook de overige AVA-janen leverden stuk voor stuk prima prestatie bij deze mooie cross rondom het Gossinkbos in het Winterswijkse buitengebied. Met 7 podiumplekken drukten de geelhemden een flinke stempel op deze mooie wedstrijd, die de tweede run was van de Achterhoekse Cross Kampioenschappen.

3e wedstrijd: 25 februari Engbergencross, georganiseerd door Atletico`73

4e wedstrijd: 9 maart T & F-run, georganiseerd door AVA`70