vrijdag 12 januari 2024

Dinxperlo 38e Snertloop 6 km - 29.45 min - 20e plaats

Net voor de start van de 6 kilometer

De laatste keer dat ik heb mee gedaan aan de Snertloop in Dinxperlo was in januari 2019 en werd de loop nog georganiseerd door voetbalvereniging DZSV. Vijf jaar later sta ik weer aan de start. Na een aantal corona vrije loopjaren is de voetbalvereniging inmiddels ook gefuseerd met FC Dinxperlo en werd er een prachtig nieuw clubgebouw neergezet, precies op een plek tussen de velden van beide verenigingen in. Vanuit deze ruimte kun je bijna de verrichtingen van alle voetballers goed in de gaten houden.

In het verleden werd er bijna ieder jaar voor een andere route gekozen en kon de afstand ook nog wel eens varieren, ik ben benieuwd hoe dat na de fusie gaat. Ruim op tijd parkeer ik mijn auto op de parkeerplaats en vraag me echt af of hier binnen het uur een hardloopwedstrijd van start moet gaan. Het is nog erg stil op het sportpark en ik besluit om nog maar even in de auto te blijven zitten. Na ongeveer 10 minuten komt clubgenoot Jan Rademaker ook aangereden en schrijven we ons in. Later blijken we de enige AVAjanen te zijn die meelopen, dat is wel eens anders geweest.

Ik krijg het prachtige nummer 1 toe gewezen en later in de kleedkamer lokt dit toch wel enkele begrijpelijke reacties uit. Samen met Jan loop ik een goede kilometer warm en zie dat het begin van de route er in ieder geval bekent uit ziet. Als we weer terug zijn in de kantine kom ik nog drie (ex)-collega's tegen en wens ze nog even het beste voor 2024 toe. Met de start van de 6 kilometer om 13.30 uur staan er gelukkig nog 46 deelnemers aan de start. Misschien moeten ze volgend jaar iets meer reclame voor de wedstrijd maken?

Achteraf komt het parcours heel veel overeen met de laatste keer dat ik er gelopen heb. De enige verandering is volgens mij dat we dit keer aan de achterkant het sportpark weer opkomen en langs het hoofdveld van FC Dinxperlo teruglopen naar de finish. Net binnen het halve uur kom ik over de streep en geeft mijn Garmin 6,06 kilometer aan. Een mooi wedstrijdbegin van het nieuwe jaar. Na afloop is het snel douchen en een heerlijke kop snert eten, want om 15.00 uur begint mijn eerste weekenddienst van het jaar!

Geen opmerkingen: