dinsdag 16 januari 2024

Verslag van de 11e Moore MKW Cross in Winterswijk - deel 2

Julia Roos is blij met haar 2e plek

Te Brake kwam, zag en overwon in Moore MKW Cross Wiinterswijk

Door Benno Stevering

WINTERSWIJK – Routinier Mark te Brake uit Aalten heerste zondag op de tien kilometer cross bij het organiserende Archeus. In de eerste drie kilometer was het Christian Roeterink uit Breedenbroek die kon volgen. De AVA’70 atleet Te Brake kwam vervolgens vrij snel alleen te lopen en denderde in zijn eigen hoge tempo voort waarna hij 35.19 klokte. ’’Deze echte, speciale cross met een pittig stukje maisland is een mooie seizoen prikkel. Nooit eerder liep ik hier. Bij crossen gaat het om een podiumplek, niet zozeer om de eindtijd. Mijn schema voor 2024 is nog niet officieel vastgesteld. Geen inschrijving voor het NK Schoorl, maar wellicht de marathon van Berlijn waar mijn focus onder de 2.30u moet liggen. Hoofddoel is fit blijven en misschien in het voorjaar nog Rotterdam. Hamburg was een prachtige ervaring.’’

Roeterink werd tweede voor survivalrunner Herman Domhof uit Harreveld. De 38-jarige Lars Duistermaat werd vierde in 37.26 minuten. ‘’Na een periode blessureleed is mijn basis goed. Enschede ging in 2.42 uur. Marathons laden me op. Ik had een periode nodig om weer op gang te komen. Het gaat weer steady en lekker.’’, aldus de rapste atleet uit Winterswijk die meermalen deze cross op naam wist te zetten. Triatlete Dorothe Vrieze uit Zelhem duldde geen tegenstand bij de vrouwen en zegevierde met een voorsprong van vier minuten in 45.03 minuten. Klagenfurt en de ironman in Mexico volgen voor haar later dit jaar. Het was met twee graden niet koud in Winterswijk.

Luca Greven uit Doetinchem had het naar zijn zeggen wel zwaar en stond bijna heroïsch stil, maar was met 16.57 minuten over 5,2 kilometer twee minuten rapper dan de winnaar van vorig jaar. Dankzij aansluiting bij Argo-trainer Stefan Scanu waarbij zijn focus nu puur op hardlopen ligt boekt hij snel progressie met tempowerk, krachttraining en langere duurlopen. Hij traint nu vijfmaal per week en richt zich op afstanden tussen de 400 m tot de tien kilometer. Zijn doel is na de midwinterloop in Apeldoorn een top vijf bij het NK in Schoorl. De talentvolle journalist Tijn Piest van AVA’70 liep goed en finishte op 1 minuut als tweede. Resa Vreman van Argo liep niet eerder bij de cross van Archeus mee, wist haar tempo op te voeren en won als snelste dame in 23.30 minuten, ruim voor Julia Roos uit Aalten. Vreman werd onlangs vierde in Vorden en richt zich nu op de halve van Enschede.

Geen opmerkingen: