donderdag 12 september 2024

Aankondiging van de Sponsorloop TommyBeusRun voor Oriolus

Zaterdag 21 september aanvang 14.00 uur

De sponsorloop van de TommyBeusRun ism Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk die gehouden wordt op zaterdag 21 september is onderdeel van een vitaliteitsevenement ivm 40 jaar bestaan van het SKB. Deze sponsorloop wordt speciaal gehouden om geld in te zamelen voor Oriolus in Winterswijk. Hiermee wil Oriolus meer activiteiten toevoegen voor mensen met kanker en hun familie.

Dankzij deze donatie kan Oriolus een nieuwe activiteit toevoegen en wel een zwemuurtje. Samen met Zwembad Jaspers in Winterswijk is besloten om voor de doelgroep een zwemuurtje in het leven te roepen. Het samen bewegen heeft ook een belangrijk psychisch aspect, het verhoogt namelijk het zelfvertrouwen en vermindert vaak de angst voor inspanning. Tijdens het oncologie zwemmen is het rustig in het zwembad, er zijn weinig prikkels. De groep is klein en de aandacht is persoonlijk.  Het is van belang om de conditie vast te houden en waar mogelijk weer voorzichtig op te bouwen.

De sponsorloop op 21 september begint om 14:00 uur met de kidsloop over 500 en gevolgd door de 1000 meter. Beide afstanden gaan geheel over het parkeerterrein van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.  Om 14:30 uur is er een gezamenlijke start van de 5 en 10 km.Het parcours  loopt zowel binnen als buiten het Streekziekenhuis. Alle informatie is te vinden op de volgende site

Met sportieve groet,

organisatie

Paula Verwaaijen

Jos van Beusekom

Rob Jansen

2 opmerkingen:

Erik Schokkin zei

Het is zaterdag 21 september!!!(staat verkeerd onder de foto)

Geert zei

Klopt Eric, bedankt.