zaterdag 13 februari 2010

Voerde(D) 17e Karnevalscross 7,4 km - 29,40 min - 2e Plaats M50

Een beetje verkleed moet je met een Karnevalscross toch wel gaan?

Vandaag ben ik met Dano Harmsen en Gerrit Dijkslag naar de 17e Karnevalscross in Voerde(D) geweest. Na een kort ritje over de Duitse A3 nemen we in de buurt van Raststätte Hünxe de afslag Voerde en enkele minuten later zijn we al op de plaats van bestemming. Het is er nog erg rustig en we besluiten om eerst een groot deel van het rondje te lopen. Op de paden ligt nog vrij veel platgetrapte sneeuw en enkele boomwortels zijn door de vrijwilligers goed gemarkeerd. De Karnevalscross bestaat uit drie ronden van bijna 2,5 kilometer en na het ophalen van ons startnummer lopen we de hele ronde nog een keer.

Het wordt mijn eerste wedstrijd bij de M50, in Duitsland geldt namelijk het geboortejaar en niet de werkelijke leeftijd voor de indeling in de verschillende klassen. Er wordt afgeteld van zehn bis null en weg zijn we. Ik kom er al vrij snel achter dat ik niet achter iemand moet gaan lopen maar dat ik beter zelf het initiatief kan nemen. Gerrit verdwijnt al vrij snel uit beeld en even later zie ik ook Dano niet meer. De eerste ronde gaat in 9,42 minuten en ik reken voor me zelf twee keer ruim 10 minuten erbij om net onder de 30 minuten te kunnen lopen. Het gaat lekker en de 2e ronde heb ik wel wat verval (10.06 min) maar een mooie tijd zit er nog steeds in.

De laatste ronde heb ik voor het eerst sinds tijden weer het gevoel dat ik iets over heb en na een prima ronde van 9,52 minuten kom ik over de streep. Gerrit en Dano staan me al op te wachten en na een beetje uitlopen staat er een beker lekkere warme koffie met koek op ons te wachten, dat hebben de Duitsers toch altijd prima voor elkaar. Er heerste vanmiddag een gemoedelijke sfeer en met ongeveer 70 deelnemers is dit een leuke kleinschalige loop voor de zaterdagmiddag. Een leuke bijkomstigheid is dat we alle drie in de prijzen lopen en met een heerlijke pot Echter Deutscher Honig komen we weer in Aalten aan.

Uitslagen: Gerrit Dijkslag 27.27 min(1e M40), Dano Harmsen 28.42 min(2e M30), Geert Wevers 29.40 min(2e M50).




AVA’70 pakt drie prijzen tijdens carnavalscross
Dano en Gerrit
De prijswinnaars bij de M50

Geen opmerkingen: