dinsdag 9 februari 2010

Fred Janssen in Thailand – deel 2

Thailand met een ondergaande zon
Hierbij een korte update van de Thailandvakantie. Mijn verjaardag ben ik met de nodige Thai whiskey en Leo bier goed doorgekomen. Ook het nodige voedsel werd aangesjouwd. Ik moet zeggen dat niet alles aan mij besteed is, zolang het echt Thai voedsel betreft is het goed te eten, maar hier in de Isaan deinst men er niet voor terug om alles nog veel heter op te dienen en van veel dingen kun je niet verzinnen wat het zou moeten zijn. Als echte Hollander laat ik dat dan ook maar aan me voorbijgaan. Voor de Europeaan is er evenwel in de stad (voor mij Udon Thani) genoeg te krijgen in bijvoorbeeld de Makro, Carrefour en Tesco Lotus.
…..
Het heeft lang geduurd voor ik de kentekenplaat op de aangeschafte Yamaha Nouvo geleverd kreeg en ik kan nu dan ook de stad in zonder risico steeds aangehouden te worden door de Thaise cowboys die weten dat de Europeaan de boete van 200 Bath toch wel onverwijld zal voldoen. 4 Euro kost je de kop niet maar om doorlopend op je hoede te moeten zijn is niet echt leuk. Voor mij als Europeaan is het links rijden toch al iets wat extra concentratie vereist. Vier februari ben ik naar Laos geweest en kwam aan de grens tot de ontdekking bij de Immigration dat mijn visum al geruime tijd was verlopen. Je komt dan weliswaar niet direct in Bangkok/Hilton terecht maar je betaalt toch een boete van 500 Bath per dag. Er zijn betere manieren om dat geld te verbrassen. Met verbazing heb ik in Laos gezien hoe eenvoudig het is om daar vuurwapens aan te schaffen en in wat voor circuit die terecht komen laat zich raden.
…..
De laagste dagtemperatuur gedurende mijn verblijf hier was altijd nog een 25 graden en de komende dagen wordt een stijging naar 36 graden verwacht. Met verbazing wordt hier dan ook gekeken naar fotos in de Telegraaf van het winterse gebeuren in Nederland en Duitsland. Mijn voornemen om ook de komende winters te ontlopen zijn inmiddels wat concreter maar daar vertel ik in een later stadium wel meer over. Van de verrichtingen van de AVA’70 atleten blijf ik steeds op de hoogte maar tot mijn schande moet ik vertellen dat tot dusverre mijn loopschoenen nog geen millimeter van de plaats zijn geweest. Er valt dus heel wat te doen bij terugkomst om weer een beetje op gang te komen.
…..
In het huis waar ik de meeste tijd verblijf is een inpandig zwembad {niet verkeerd dus) en mijn sportieve aktiviteiten blijven dan ook beperkt tot een regelmatige koele duik!! 17 Maart is nog een dikke vijf weken warmte en zon, waarbij ik van plan ben om daarvan nog een week aan de Andaman Zee door te brengen alvorens me weer " xc3xafn te schepen" voor de vlucht Bangkok -Dusseldorf. Vanuit Thailand een WARME groet aan allen.
…..
Fred
…..
Klik hier om deel 1 nog eens door te lezen.

Geen opmerkingen: