zaterdag 27 februari 2010

Galgenberg Marathon in Veenendaal

De deelnemers aan de Galgenberg Marathon, de naam is ontleend aan een heuvel in de buurt van Amerongen, waar eeuwen geleden een executieplaats was. Tijdens de loop wordt er even stil gestaan bij "de naamgever"
Zaterdagmorgen vroeg uit de veren, samen met Petra Domhof, Jet Klomp en Henk Lammers op weg naar Veenendaal voor de Galgenbergmarathon. Deze marathon is een echte trainingsloop door de mooie bosrijke omgeving van Veenendaal. Om half negen werden we ontvangen met koffie en cake in de Residence Rhenen en werden de groepen ingedeeld. Het is namelijk de bedoeling dat je samen loopt in het tempo dat je van te voren aangeeft. Wij vieren liepen in de groep met een gemiddelde snelheid van 10 kilometer per uur. Dit op advies van degene die hem al vaker heeft gelopen want de loop is vrij pittig. Mocht het te hard gaan of heb je een slechte dag dan kan je je bij een pauze post laten zaken en aansluiten bij een andere groep.

Na eerst een groepsfoto gemaakt te hebben gingen we op pad, onder begeleiding van een aantal ervaren lopers die het tempo bepaalden. Ook kenden ze de route goed (wat wel gemakkelijk is) en er ging een begeleider mee op een mountainbike, hij had en verbandtrommel bij zich voor eventuele calamiteiten. Onderweg was er om de 8 kilometer een drink/rust plaats waar een paar minuten werd gestopt. Al het drinken en eten onderweg was gratis en je kon van alles krijgen, van thee tot cola en van ontbijtkoek tot banaan of zelfs chips. De loop ging via Elst, Amerongen en Leersum door het natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug weer terug naar Veenendaal. Weer aangekomen bij het beginpunt was er voor iedereen een aandenken en een heerlijke kop soep. Het hele evenement is gratis maar men kan wel een donatie doen voor een goed doel, in dit geval voor KIKA.

Al met al een geweldige loop, vooral om dat iedereen zijn eigen tempo kon lopen. Dat was ook maar goed want de loop is erg zwaar met de vele heuvels, zwaarder dan de ATB route in het Montferland. Na afloop nog even staan na praten en dan hoor je toch verhalen. Zo waren er een stel atleten die morgen naar de Ardennen gingen voor een wedstrijd van 63 kilometer of gewoon morgen nog een marathon lopen. Wij vonden het zo wel mooi en zijn moe naar voldaan naar huis gegaan met het idee om volgend jaar zeker weer terug te komen.

Voor meer informatie www.galgenbergmarathon.nl

Groetjes Petra Domhof, Jet Klomp, Henk Lammers en Wim Brinkman

Geen opmerkingen: