woensdag 13 oktober 2010

Nieuwe trainer voor Gert-Jan Wassink


Gert-Jan Wassink kiest voor Joop van Amerongen

Met het vertrek van trainingsmaatjes Abdi Nageeye en Dennis Licht heeft ook Gert-Jan Wassink zijn vertrek aangekondigd bij topcoach Johan Voogd. Johan Voogd, trainer van de atletiekschool, trainde sinds 2002 Wassink en behaalde met hem verschillende mooie prestaties, waaronder afgelopen jaar het goud op de 3000 meter en de EK cross in Dublin.

Na een aantal goede gesprekken heeft Gert-Jan samen met Johan Voogd besloten weg te gaan uit de trainingsgroep van de atletiekschool omdat deze voor Gert-Jan niet meer geschikt is. Met de homogene groep die nu ontstaat, is het voor Voogd makkelijker de zaken op elkaar af te stemmen en kan hij zijn aandacht beter verdelen over de groepsleden. Gert-Jan start deze week bij zijn nieuwe trainer; Joop van Amerongen , trainer van het Utrechts running team.

Een bewuste keuze volgens Gert-Jan "Ik heb met verschillende trainers en deskundigen gepraat omdat ik dan een weloverwogen keuze kon maken. Het vertrek bij Johan was voor mij erg moeilijk, samen hebben we veel bereikt en erg veel mooie momenten mee gemaakt. Natuurlijk raak je af en toe geblesseerd en zijn er soms punten waaraan je twijfelt. Maar door het vertrek van Abdi en Dennis ben ik meer gaan nadenken over mijn eigen trainingssituatie. Ik ben er nog niet aan toe om in mijn eentje te trainen en ben op zoek naar jongens waarmee ik kan sparren tijdens de training. In de groep van Joop van Amerongen heerst een goede professionele sfeer en is dit sparren wel mogelijk. De professionaliteit van het team en de trainer Joop van Amerongen spreekt mij erg aan. Ik heb dan ook erg veel zin om daar een nieuwe frisse start te maken".

Gert-Jan gooit het roer dit jaar om en gaat zich eerst richten op de korte afstand. Hierdoor vervalt zijn doelstelling om komend jaar (2011) zijn eerste marathon te lopen in Rotterdam. Gert-Jan zegt hier het volgende over; " ik wil eerst weer werken aan mijn snelheid. Helaas ben ik afgelopen 2 zomerseizoenen geblesseerd geweest en daardoor heb geen volledig baanseizoen kunnen draaien. Ik wil dan ook mijn tijden gaan aanscherpen op de 3000 en de 5000 meter. Hopelijk neem ik deze snelheid mee naar de 10 km zodat ik ook daar mijn gewenste progressie kan boeken. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik deze snelheid mis. Deze switch geeft ook wat meer rust in mijn hoofd zodat ik kan wennen aan de nieuwe trainingssituatie in Utrecht".
.
24 oktober a.s. vertrekt Gert-Jan weer voor een trainingsstage naar Kenia. In Kenia wil hij zich voorbereiden op de Warandeloop in Tilburg. Gert-Jan zit niet alleen in Kenia want hij deelt de woning met Dennis Licht en Arnoud Okken. Gezellig, maar vooral fijn zodat ze samen kunnen trainen. Tijdens de Warandeloop hoopt Gert-Jan, net als vorig jaar, een fantastische race te lopen en zich zo te kwalificeren voor het EK cross.

Wat dit jaar zal plaatsvinden in Albufeira. Een bekende plek voor mij aldus Gert-Jan, die meerdere malen met de groep van Voogd in Albufeira verbleef. Na de Warandeloop wil Gert-Jan deelnemen aan de Sylvestercross in Soest. Wat de stappen daarna zijn? zegt Gert-Jan, moet eerst maar eens rustig besproken worden met zijn nieuwe trainer.

Veerle Ruinemans, PR en media stichting Gert-Jan Wassink.

Geen opmerkingen: