zaterdag 24 november 2012

Aalten 4e Boekelder Cross 5 km - 19,38 min - 3e plaats M50

Secondenspel met Paul Tebroke
In bijna iedere wedstrijd doen atleten mee waarvan je weet dat je gedurende de wedstrijd ongeveer bij hen in de buurt kunt blijven lopen. Zeker als het een competitie over drie wedstrijden is, weet je wel wie je in de gaten moet houden en hoe de mannen bij jouw in het klassement staan. In deze Boekelder cross competitie staat Jan Wevers bij de mannen boven de 50 jaar op éénzame hoogte met op een goede tweede plaats Wim Brinkman. Hun plaatsen staan wel vast maar een eindje daarachter zal het nog een mooi gevecht worden wie als nummer drie op het podium komt te staan. 

Ik mag in de laatste wedstrijd 18 seconden achter Paul Tebroke eindigen om als derde in deze competitie te eindigen. Niet dat ik veel beter loop als Paul maar ik heb alle vier keer meegedaan en mag zo mijn slechtste tijd van 19,57 minuten wegstrepen en Paul doet maar drie keer mee en al zijn gelopen tijden tellen dus mee. De eerste kilometer lopen we bij elkaar in de buurt maar dan merk ik dat Paul vandaag beter in vorm is als ik en hij loopt langzaam bij me weg. Ik heb moeite om hem te volgen en blijf mijn eigen tempo lopen. 

Ongeveer halverwege de wedstrijd verlies ik hem aardig uit het zicht en praat mezelf moed in dat een vierde plaats toch ook prachtig is. Ik ben blij dat we weer op de verharde weg komen en hier loopt het ook weer wat fijner. Het zal er om spannen en in de laatste kilometer probeer ik nog wat te versnellen. Op de heuvel in de Ringkamp zet ik ook nog weer aan en als ik over de finish kom zie ik dat mijn tijd van 19.38 minuten zelfs nog een seconde sneller is dan de vorige week. Paul komt naar me toe en zegt dat hij een tijd van 19.29 minuten heeft gelopen en dat betekent dat ik in het klassement nog enkele seconden op hem overhoud.

Toch blijf ik dit één van de mooie dingen van het hardlopen vinden. Het maakt niet uit hoe oud je bent, welke tijd je loopt of op welk niveau je traint maar dat competitie element blijft vaak aanwezig. Zelfs boven de vijftig jaar en Paul is zelfs al bijna tien jaar ouder kan je dit nog bezig houden, prachtig!
Paul Tebroke met nummer 375

Geen opmerkingen: