zaterdag 10 november 2012

Verslag van de 2e Boekelder Cross in Aalten

Wouter Vreeman
Wouter Vreeman heerst op 15 kilometer in Boekeldercross

Door Benno Stevering

AALTEN – Het was Wouter Vreeman van Archeus uit Winterswijk die zaterdagmiddag de eerste plaats opeiste in de tweede editie van de Boekeldercrosscompetitie in Aalten. Hij zegevierde op de vijftien kilometer in een tijd van 58.01 minuten. Vorige week was Vreeman nog tweede. Fier voert hij nu het tussenklassement aan. Dit keer was het Rob Rave uit Bocholt die het verschil op winnaar Vreeman beperkt hield en finishte op de tweede plek in 1.01.16 uur. Bij de vrouwen heerste net als in de eerste aflevering Nicole Hoffman uit Groenlo met 1.05.52 uur. Ingrid van Zolingen uit Aalten hield de eer van haar vereniging hoog met een tweede plek. 

Katja Demkes had dit keer op de tien kilometer een voorsprong op haar clubgenote Heidi Jentink van bijna twee minuten. Demkes won in 43.40 minuten. Lars Duistermaat van Archeus uit Winterswijk testte zich op de tien kilometer bij de mannen. Hij won in 34.46 minuten. Bjorn Demkes van AVA’70 noteerde een tweede tijd van 36.41 minuten en voert fier het tussenklassement aan net als zijn partner bij de vrouwen. 

Survivalatlete Cindy Brussé van Ropes en Running nestelde zich op de vijf kilometer weer achter de Duitse Malte Stockhausen. De zege bij de mannen ging naar Jan Wevers uit Aalten. Deze constant goed presterende veteraan finishte in 18.14 minuten waar hij erg tevreden mee mocht zijn. De Duitser Michael Nienhaus uit Rhede had het nakijken en werd tweede. 

Linde Klein Nibbelink van AVA’70 maakte het de jonge Duitsers op de twee kilometer nog flink moeilijk maar moest tenslotte genoegen nemen met een tweede plek bij de meisjes. Ook bij de jongens over twee kilometer hadden de Duitsers de beste papieren.  

AVA’70 kan terugkijken op twee succesvolle edities. Ook de komende twee zaterdagen is er nog een Boekeldercross op de buurtschap de Haart.
Jan Wevers

Geen opmerkingen: