zaterdag 3 november 2012

Verslag van de 1e Boekelder Cross in Aalten

AV Archeus atleet Gerben Schreurs
Duathleet Gerben Schreurs ploetert zich naar zege in 1e Boekeldercross

Door Benno Stevering

AALTEN – De eerste editie van de Boekeldercrosscompetitie over vier wedstrijden werd zaterdag een zege voor Gerben Schreurs uit Winterswijk. Daar waar de Duitsers Uphues en Kolks uit Rhede zaterdagmiddag heersten op de vijftien en vijf kilometer won Schreurs, lid van Archeus, de tien kilometer in een tijd van 35.28 minuten. ’’Het was echt ploeteren, een soort van ‘ik ben blij dat ik glij!’ Ik voelde me echter niet scherp. Voor mij zou dit een test zijn voor de Zevenheuvelenloop. Maar ik kon niet in het tempo komen waarin ik straks die run wil lopen. Het parcours in Aalten was modderig en daardoor pittig. Positief was ik ondanks mijn zege niet, want dit was niet mijn dag!’’. 

Bjorn Demkes van AVA’70 die veel wedstrijdritme had opgedaan de afgelopen tijd, moest in de tweede ronde bakzeil halen maar eindigde op een uitstekende tweede plek in 37.21 minuten voor marathonloper Michel Elshof uit Kilder die in Amsterdam nog 3.01 uur liep. De rappe Katja Demkes van AVA’70 die dit keer wat rustiger startte, won de strijd tegen haar clubgenote Heidi Jentink in 44.14 minuten. 

Op de vijftien kilometer viel Hans Waalder, lid van Ropes and Running op. Waalder uit Lichtenvoorde finishte ruim achter de sterk lopende Duitser Christoph Ophues die 50.51 minuten klokte. Waalder die 55.12 minuten nodig had: ’’Het tempo lag vrij constant. De Duitser Ophues liep zo snel dat ik niet wist dat hij voor me liep. Onlangs won ik het RUC (survival Run Up Circuit) in Neede, waardoor ik nu derde sta in het klassement. Het hardlopen gaat goed. In de hindernissen denk ik nog progressie te kunnen maken. Over twee jaar zou de overstap naar het TSC haalbaar zijn! Zondag wil ik nog pieken in de survivalrun van Vollenhove, waarna de Montferlandrun wacht.’’  Wouter Vreeman uit Winterswijk werd derde in 57.29 minuten. Ingrid van Zolingen van de organiserende vereniging AVA’70 uit Aalten die in Doetinchem een goede halve marathon liep, moest zaterdag in Nicole Hoffman uit Groenlo op de vijftien kilometer haar meerdere erkennen. 

De jonge David Spiro uit Winterswijk werd tweede op de vijf kilometer met een tijd van 17.39 minuten achter de Duitser Kolks die in 17.03 minuten over de meet kwam. Survivallaar Gerrit te Grotenhuis uit Aalten werd derde in 18.25 minuten. Cindy Brussé van Ropes and Running nestelde zich tussen de twee snelle Duitse atletes en realiseerde een tweede tijd bij de vrouwen van 21.14 minuten. AVA’70 kreeg in totaal een record aantal van 324 deelnemers aan de start. De organisatie was hier bijzonder content mee. Het parcours ging via zandpaden door het bos heen en met enigszins wat vals plat was het hier en daar drassig en glad. Vooral het maïsveld maakte de Boekelderloop tot een ware cross. Traditioneel was er na afloop de overheerlijke erwtensoep voor de deelnemers. 

Geen opmerkingen: