zaterdag 3 november 2012

Aalten 1e Boekelder Cross 5 km - 19,57 min - 4e plaats M50

Nog 500 meter, wat kijk ik toch moeilijk!


Vandaag staat de 1e Boekelder Cross van dit jaar op het programma en ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik op dit moment sta. De laatste serieuze wedstrijd heb ik bijna anderhalve maand geleden op Papendal gelopen en daarna heb ik aan de clubkampioenschappen, de Run-Bike-Run en de Teutolauf als training mee gedaan. Toch blijft op de 5 kilometer de twintig minuten grens op dit moment nog altijd een mooi richtpunt.

Iets na de middag loop ik thuis weg en via het Loohuisbos pak ik de laatste kilometers van de route mee naar de Ringkamp. Ik zie dat, door het omzagen van een boom, het parcours iets aangepast is maar deze meters worden in het laatste stuk gecompenseerd door er een extra lus te lopen, mooi opgelost dus! Verder valt mij op dat grote delen van het parcours geheel bladvrij zijn gemaakt door de vele vrijwilligers en dat de boomstronken nu goed zichtbaar zijn. 

Na vier kilometer inlopen, haal ik mijn startnummer 334 op en schrijf ik me maar gelijk voor de hele competitie in. Buiten gekomen zie ik dat de andere Geert Wevers (bouw) zich met startnummer 335 net iets later ingeschreven heeft. Zal het dit jaar wel goed gaan? Ik kijk even naar de jeugdwedstrijden, maak nog enkele foto's en kleed mij om voor de wedstrijd.

Om klokslag half twee worden we, na twee valse starts, weggeschoten. Ik probeer op de eerste kilometer goed in mijn ritme te komen en de Garmin geeft een tijd van 3,42 minuten aan. Dat is prima en ik kan zelfs op de volgende kilometers nog wat tijd verliezen om onder de beoogde twintig minuten grens te komen.

Waar het aan ligt weet ik niet maar het stuk van de tweede naar de derde kilometer loop ik jaren ruim boven de vier minuten. Dat wordt dus toch nog even doortrekken en voor mijn gevoel sta ik op het befaamde bultje in de Ringkamp bijna stil. Als ik de klok zie moet ik er nog een sprint uittrekken maar lukt het me toch om de finish te passeren, net voordat de klok op 20 minuten springt. De eerste Boekelder Cross eindig ik in een tijd van 19,57 minuten en dik tevreden over het resultaat loop ik weer terug naar mijn huis.
Geert Wevers en Geert Wevers

Geen opmerkingen: