zondag 20 januari 2013

Hardlopers gezocht

Wie wil mensen met een visuele beperking begeleiden?
Mijn naam is Gerard Smeitink, ik doe aan hardlopen en ben woonachtig in Doetinchem. Nu zou ik graag in deze regio een Running Blind groep opstarten. Dit zijn slechtzienden/blinden die ook aan hardlopen willen doen. In Rotterdam is dit al opgestart. Nu wil men mij helpen als er voldoende interesse is om het hier om te zetten.

In mei 2007, kwamen op uitnodiging van Francoise Klessens, internist in Het Oogziekenhuis Rotterdam, enkele slechtzienden en zienden bij elkaar.    Ze kwamen praten over hardlopen met een visuele beperking. Konden ze daar een groep voor oprichten? Alle aanwezigen waren zeer enthousiast en besloten van start te gaan met een hardloopclub voor blinden en slechtzienden. Dit onder begeleiding van Cees van Muiden, een zeer goede Rotterdamse atletiektrainer. Hij droeg het idee al direct een warm hart toe! 

De Stichting Running Blind was geboren . Het doel van de stichting is om mensen met een visuele beperking aan het sporten te krijgen. Running Blind is opgericht voor mensen met een visuele beperking, die willen joggen, hardlopen of Nordic walken. Dit gebeurt  met hulp van enthousiaste buddy's die de blinde en slechtziende hardlopers begeleiden.

De blinde lopers lopen met een loopmaatje, een buddy. Deze buddy helpt hun in het hardlopen de weg te vinden door middel van nauwkeurige aanwijzingen of met behulp van een touwtje dat de buddy en blinde hardloper met elkaar verbindt. Er worden ook stukken zonder een touwtje gelopen bijvoorbeeld bij rechte stukken en als het rustig is. Het lijkt vaak moeilijker dan je denkt maar ook nieuwe buddy's pakken het heel snel op. 

Hardlopen  is voor mensen met een visuele beperking geen vanzelfsprekendheid. Daarom zoek ik sporters die deze groep mensen wil begeleiden. Op elk niveau! Dus mensen met een hart voor onze sport probeer je ook in te zetten voor deze groep mensen. Ze zijn afhankelijk van de bereidwilligheid van de lopers die wel kunnen genieten van de sport. Voor meer informatie : gerard.smeitink@gmail.com

Geen opmerkingen: