zaterdag 5 januari 2013

29e Snertloop in Dinxperlo 6 km - 23,53 min - 3e plaats

Samen met Bram op het podium, een eenmalige gebeurtenis? (foto Andre Zweerink)


Sinds zes weken heb ik geen wedstrijd meer gelopen en dan wordt het tijd dat ik me er weer eens voor inschrijf. Het wordt de Snertloop in Dinxperlo, een gezellige kleinschalige loop met eens in de vier jaar een ander parcours. Ik heb voor de tijd weinig vertrouwen in een goede afloop want na de Kerstvakantie is het voor mij altijd weer afwachten waar ik precies sta. Meestal zijn er enkele kilo's bijgekomen en ook in deze periode ben ik daar niet aan ontkomen.

Mijn jongste zoon Bram wil wel mee want om nou drie weken helemaal niets te doen gaat hem veel te ver. Het voetballen ligt in deze periode stil maar hij moet zijn energie wel kwijt kunnen. Na de tocht van Serious Request naar Enschede waarin hij 38 kilometer mee liep en een keurige derde plaats op de Keiloop in Meddo (5,5 km/19,14 min), gaat het vandaag qua klassering nog wat beter. Vanaf het startschot loopt hij op een eerste plaats en hij geeft deze ook niet meer af (6 km/22,01).

Ook de nummer twee, Raymond Schuurman, is veel te sterk voor mij maar ik had al gauw in de gaten dat er een plaats bij de eerste vijf in moest zitten. Met twee clubgenoten, Gerrit Ormel en Wim Rensink, achter mij loop ik de hele route op een keurige derde plaats en achter beide geelhemden zie ik verder niemand lopen. Ik kan ze de hele wedstrijd op ruim 100 meter houden en in de buurt van de vier kilometer kijk ik nog eens om.

Uit het achterveld zie ik dat Niels Tamboer met rasse schreden komt aanlopen en hij heeft mijn beide clubgenoten al gepasseerd. Hij zit maar ongeveer 50 meter achter me en ik probeer om nog iets aan te zetten want anders kan hij wel eens heel snel bij me zijn. Als we de bebouwde kom van Dinxperlo weer inlopen zie ik dat de derde plaats veilig is en kom ik bijna twee minuten achter Bram en een minuut na Raymond over de finish. Het is misschien wel de eerste en laatste keer dat ik samen met één van de kinderen bij de eerste drie in een wedstrijd loop en mede daarom heeft deze wedstrijd al mijn verwachtingen overtroffen. Een mooi wedstrijd begin van het jaar 2013!

6 opmerkingen:

ingrid zei

gefeliciteerd allemaal.

Harro zei

Bijzonder hoor! Volgens mij is dat maar weinigen gegeven; ouder en kind op één podium. Proficiat!

Marco zei

Goed gelopen Wevers Mannen! Geert ik ga er dit jaar ook voor, Romy en Ik zelf op het podium. zal toch mooi zun :)

Geert zei

Dat gaat je vast lukken Marco, dit wordt jouw jaar! Ben je al weer in vorm?

ingrid zei

tijdens de training is ie in topvorm Geert, maar nu de wedstrijden nog..........

Marco zei

Dat kump ook allemaal goed Ingrid, in Winterswijk de 5Mijl dan moet ik er staan.