woensdag 16 januari 2013

Laatste loop voor Alex Wiegmink

Laatste Alex Wiegmink Memorial 20 januari 2013
RHEDEN - De laatste Alex Wiegmink Memorial Loop wordt zondag 20 januari 2013 op de Posbank gehouden. Het is die dag precies tien jaar geleden dat Wiegmink, na een rondje hardlopen om het leven werd gebracht. Een paar jaar geleden was al aangekondigd dat de loop na tien jaar zou stoppen. "Dat betekent niet dat we deze gruwelijke moord niet meer herdenken. In het vervolg doen we dat alleen nog binnen onze eigen trimgroep", zegt de Eerbeekse hardlooptrainer Aad Steylen.

De moord op de trimmer uit Drempt is nog altijd niet opgelost. Het openbaar ministerie en Peter Wiegmink, Alex' oudste broer, hebben ieder 20.000 euro beschikbaar gesteld voor de tip die tot aanhouding van de dader(s) leidt. Via inzamelingen is het bedrag hoger geworden, inmiddels staat er ruim 44.000 euro aan tipgeld uit. De loop begint om half tien. Gestart wordt bij parkeerplaats Bloemers (Posbank).

2 opmerkingen:

Geert zei

Enkele jaren geleden, heb ik samen met Henk Mengers, al eens meegedaan aan deze loop.

Geert zei

De tiende - en laatste - Alex Memorial Loop op de Posbank in Rheden gaat zondag gewoon door.

De Posbank is vanwege de gladheid grotendeels afgesloten, maar de deelnemers kunnen toch per auto naar de parkeerplaats bij het restaurant op de Posbank.

Overigens kan alleen de 10 en 15 kilometer worden gelopen, de 5 kilometerloop komt te vervallen.