zondag 6 januari 2013

24e Survival van Beltrum

Survival Run  Beltrum: Toezien of afzien?
Toezien of afzien tijdens de Survival in Beltrum? Ik heb zelf voor een tussenweg gekozen door ongeveer 15 kilometer met de “grote jongens” mee te rennen. Prachtig om dit eens van zo dichtbij mee te maken, al heb ik dan wel geen hindernis genomen. Ik heb heerlijk rustig mijn eigen tempo gelopen en onderweg eens uitgebreid de tijd genomen om bij de hindernissen te kijken. Daar voel je je als hardloper toch maar een klein mannetje bij!

Als ik om even na half negen s’morgens zaal Spilman in Beltrum binnen loop, komt me de live muziek al tegemoet, staat de koffie te dampen en liggen er prachtige routekaartjes klaar. Iedereen haalt zijn t-shirt, armbandje en startnummer op en bereidt zich voor op de wedstrijd. Achter een kop koffie houdt ik me deze keer op de achtergrond en bekijk het allemaal van een afstandje.

Om klokslag half tien is de start van het Top Sirvival Circuit, de toppers van deze sport. Daarna volgen er tot half één starts van de verschillende recreanten groepen. Ik loop gelijk met de eerste gestarten mee en ongeveer de helft van de kilometers ren ik met hun door het veld waar ik soms tot mijn enkels in weg zak. Maar als ze door het water of door de sloot moeten lopen pak ik toch liever de harde weg waar veel mensen op de fiets of met de auto met hun bekenden mee gaan. Ik vind het water zomers nog te koud!

Voor veel survivalaars was het weer een hele strijd om het gehele parcours af te leggen. Maar wat heb ik een respect voor die mannen en vrouwen gekregen. Wat een bikkels zijn het en wat hebben ze allemaal een geweldige prestatie geleverd. Michael de Cooman uit Gent is met de tijd 02:16:28 uitgeroepen tot grote winnaar (TSC), maar voor mij zijn het vandaag allemaal winnaars!

site organisatie
Mijn schoenen en broek zien er na afloop niet uit!



6 opmerkingen:

katja zei

Ha Geert,
Wij hebben ook staan kijken. Wat is,dat zwaar zeg. Respect voor die bikkels. Ook voor jou hoor.

Geert zei

Hoi Kaja, ik had het al gelezen op facebook maar dan had je ook wel met me mee kunnen lopen.

katja zei

Ja had ik geweten dat jij er ook was. Wej loopt mekare wel vaker mis.

Rohalt zei

Leuk, ik heb de route ook meegelopen (fietsroute + 2 extra lussen) als duurloop van 24km, én om m'n schoonzus aan te moedigen. Echte bikkels zijn het, ik houd het maar gewoon bij hardlopen zónder hindernissen :)

katja zei

Je schoonzus had nog 10 min. In de modder gelegen met kramp en dan toch uitlopen. Wat een bikkel is ze toch.

Rohalt zei

@Katja
Ja, dat was echt balen(krijg je ook nog eens een smerig pak van), maar stug volhouden! :)