maandag 1 april 2013

Kilder 30e Paasloop 5,2 km - 21,20 min - 6e plaats M50

De deelnemers aan de 5,2 kilometer
Ik heb de laatste vier maanden een aantal wedstrijdjes gelopen maar eigenlijk maar één van deze wedstrijden liep ik op wedstrijdtempo, de Snertloop in Dinxperlo. Het was voor mij dan ook vooraf de vraag of ik dit echt merken kon. Je bent toch wat onzekerder en durft na het startschot ook niet zo hard weg te gaan. 

Nadat ik Ingrid van Zolingen thuis opgehaald heb, zijn we ongeveer een uur van te voren in Kilder aanwezig. Veel bekenden lopen er al rond en het is toch altijd leuk om met een aantal mensen een praatje te maken. Ook heb ik snel even kennis gemaakt met Rohalt Bergsma en Gerrit van Zuilekom, de mensen van de Lochemse Bergloop, die komende zondag plaats vind.

De eerste kilometers kan ik aardig in de buurt blijven lopen van een aantal leeftijdsgenoten (Peter Wissink, Ger de Jong, Hans Metzemakers) en dat valt me niet tegen. In het bos, bij het vals plat naar boven, lopen ze langzaam bij me weg en ruim een kilometer verder haalt ook Theo Schootman mij nog in. Ik vind het prachtig om te zien hoe deze 63 jarige Needenaar nog met de hardloopsport bezig is. Na afloop van de wedstrijd komt hij nog even bij me lopen met de volgende woorden: "Geert, ik zag je net voor me lopen en ik dacht die ga ik nog even pakken". Mooi dat je er nog steeds bij bent Theo!

Met de eindtijd ben ik tevreden en is maar 19 seconden langzamer dan een jaar eerder. Ik hoop dat de weersomstandigheden eindelijk wat beter gaan worden en dan komen er van zelf ook wel weer meer wedstrijden waar ik aan mee ga doen. Daar moet ik het toch van hebben om beter te worden! Een welverdiend doosje paaseieren kan ik na de wedstrijd ophalen en ik kom dus niet helemaal met lege handen naar huis. Ingrid loopt naar een mooie tweede plaats in haar klasse en krijgt haar prijs later zelfs thuis opgestuurd. Een net gebaar van de organisatie.
Even bijpraten met Peter Wissink

Geen opmerkingen: