zaterdag 27 april 2013

Verslag van de 3e Zwemloop in Doetinchem

van links naar rechts Gerben Duenk, Tracey Jewell en Evelien Hillen
Wat anders dan een hardloopwedstrijd!

Op zaterdag 27 april werd de derde Zwemloop van Doetinchen gehouden. Gerben Duenk, Evelien Hillen en ik vertrekken rond een uur of 9:30 uit Aalten richting Doetinchen om deze uitdaging aan te gaan. Evelien en Gerben hebben vorig jaar aan de lange afstand van 1km zwemmen en 9km hardlopen, meegedaan. Ik ga echter, voor mijn eerste zwemloop, voor de middenafstand van, 0.5km zwemmen en 4km hardlopen.

We komen aan bij Zwembad Rozengaarde en ik merk gauw dat het anders is dan een hardloopwedstrijd. Niet alleen bij het inschrijven maar ook met de kleding, is meer triathlonkleding! Je startnummer wordt toegewezen, dan krijg je een zak voor het wissel. Je spullen worden blijkbaar na afloop van het zwemmen naar de finish gebracht op de Argo baan. Vervolgens wordt je nummer, voor het zwemgedeelte op je arm geschreven. Voor sommige onder ons is het nummer te lang en neemt de hele bovenarm in beslag!

Na de belangrijke AVA groepfoto’s en van het nummer op je arm wordt het inzwemmen (niet inlopen!) voor Gerben en Evelien. Voor mij nog de laatste voorbereidingen. Ik word continu door andere deelnemers gevraagd; Waar leg ik mijn hardlopenschoenen en kleding voor de wissel? Waar moeten we het gebouw uit na het zwemmen? Moeten we een badmuts opdoen ? Toch kom je snel achter wat moet gebeuren.

Na een korte uitleg van de zwemregels…..  bij de laatste 50m wordt je blijkbaar op je hoofd geslagen met een drijfplank (!) …. klok slag 10:30 gaat de lange afstand “fluitend” (geen startschot!) van start.

Er is gauw te merken wie regelmatig zwemt en wie het af en toe recreatief doet. Beide Gerben en Evelien gaan goed van start en houden een mooie tempo (slagtempo?) bij. Gerben stapt als eerste Ava atleet uit de zwembad, badmuts gaat eraf en gaat gauw de kleedkamers in voor de wissel. Evelien is kort daarna ook klaar met haar 40 baantjes en komt erg blij het water uit met genoeg energie om  “heerlijk gezwommen” “ lekker” te zeggen . Ook zij maakt zich klaar voor de hardloopgedeelte en loopt het gebouw uit.

Dan is het zover. Ik zwem maar een paar baantjes in, wil toch mijn energie even sparen. De spanning loopt op en met 1 minuut te gaan (wordt om geroepen), check ik mijn zwembril, wat lijkt voor de tiende keer. Om 11:10 wordt er eindelijk gefloten. Het zwemgedeelte ging beter dan verwacht en stapte/klom ik in ieder geval niet als laatste de zwembad uit. Gauw mijn betrouwbare AVA shirt, hardloopschoenen en korte broek aangetrokken, dan ren ik de buitenlucht in, heerlijk! Na rond 32 minuten eindigde ik mijn eerste zwemloop op de Argo baan onder het bekende juichen van Evelien en Gerben (bedankt hiervoor).

Cindy Brusse was eerste dame op de midden afstand. Beide Gerben en Evelien (1 uur 6 ?) hebben het geweldig gedaan en genoten ook van deze zeer goede georganiseerde  zwemloop.  Zeker voor herhaling vatbaar! Op naar de lange afstand in 2014!

sportieve groet Tracey Jewell

Gerben Duenk

Geen opmerkingen: