zondag 21 april 2013

Henk Lammers loopt de 28e Haspa Marathon in Hamburg(D)

Henk Lammers in het gele shirt


Na een koud voorjaar en niet geheel soepel verlopen  voorbereiding  was het dan eindelijk zover: de start van de marathon in Hamburg op 21 april om 9.00 uur. Startnummer afhalen de dag ervoor/  start en finish bij de Hamburger Messe. Hoewel het aantal deelnemers in het verleden daalde tot wel 10.000 was nu het deelnemersveld behoorlijk: ca. 15.000 marathon atleten, 3500 staffellopers en 750 bedrijvenloop.

De start ging in blocks van 30 sec., voorafgaand was er aandacht voor de gebeurtenis in Boston. De speaker kondigde de topfavoriet Eliod Kipchoge aan die zijn debuut op de marathon zou maken en dit later op de dag bekroonde met een verbetering van het parkoersrecord met 30 sec. tot 2:05:30; na de finish rende hij direct weer met een vlag een meter of 500 terug van geluk, van vermoeidheid geen sprake.

De weersomstandigheden waren gunstig n.l. ca 15 graden, de zon brak voor de start van 9.00 uur al door en met de wind achter flink zweten dus. Was van plan rustig te starten, de bekende “Heisse Mijle” (Reeperbahn) wordt al na 1,5 km bereikt. Tussen 15 km en 20 km doemden de eerste tekenen van moeilijkheden op, echter na 20 km ging het weer redelijk tot aan het eind toe; de vals plat slotkilometers maakten het extra lastig. De bevoorrading was onderweg uitstekend en de colaatjes vanaf 35 km punt een welkome afwisseling. Mag zeer tevreden zijn met de eindtijd van 4:06:24

Henk Lammers

2 opmerkingen:

Geert zei

Knap gedaan Henk en je hebt je tijd van 4:15 uur aardig goed ingeschat en zelfs mooi sneller gelopen.

Gerrit Heersink zei

Super Henk, weer 1 om aan je lijst toe te voegen. Je hoeveelste marathon is dit?