vrijdag 26 april 2013

Ook dit jaar weer de Ubbink Singelloop in Doesburg op 30 april

Doesburg & Oranje

Een van de oudste onderdelen van het programma op Koninginnedag in Doesburg, is ook dit jaar weer aanwezig. Dit jaar wordt opnieuw de Ubbink Singelloop gelopen. Enkele actieve Doesburgers hebben zich sterk gemaakt om vorig jaar de loop nieuw leven in te blazen. Het resultaat mocht er zijn en net als voorheen wordt de Singelloop op de avond van Koninginnedag gelopen. De run start dit jaar om 19.00 uur en is een prestatieloop van 2700 meter. Er kan ook voor gekozen worden de singels twee keer te lopen. 

Als eersten starten de junioren (t/m 15 jaar) en tegen half acht starten de senioren en de estafettelopers. Traditiegetrouw kunnen deelnemers ook meedoen als estafetteteam. Zes lopers lopen dan elk ongeveer 450 meter. Start en finish van de loop zijn in de Kerkstraat. De volledige route is als volgt: Kerkstraat, Koepoortstraat, Lindewal, Burgemeester Nahuyssingel, Meipoortwal, Rooseveltsingel, Ooipoort, Doormansingel, Veerpoortwal, Koepoortwal, Koepoortstraat, Kerkstraat. Alle Doesburgers kunnen meedoen. Dit geldt uiteraard ook voor bedrijven, verenigingen of bijvoorbeeld vriendenclubs.

Het inschrijven kan vooraf online via deze site www.doesburgenoranje.nl en op zaterdag 27 april en Koninginnedag bij de kraam van Doesburg en Oranje op de (voor)Markt. Deelnamekosten individueel € 2,--, leden van D&O gratis en € 5,-- voor een estafetteteam.

Geen opmerkingen: