zondag 26 mei 2013

Bijna 11.000 loopsters aan de start van de Marikenloop in Nijmegen

Mariska van de Berg, Janneke Koskamp, Hilde Koskamp en Kirsten Huls
Precies 10.986 vrouwen en meisjes hebben zondag meegedaan aan de Marikenloop in Nijmegen. Er hadden zich 14.022 deelneemster aangemeld. Het is gebruikelijk dat niet iedereen die zich aanmeldt ook deelneemt. Het slechte weer kan volgens de organisatie wel invloed hebben gehad op het grote aantal afmeldingen. Het grote aantal deelnemers zorgde rond 12.30 uur zelfs voor een kleine file voor de Waalbrug, meldt de gemeente Nijmegen.
Na de 5 kilometer was een dik uur later de start van de 10 kilometer. De deelneemsters waren ongeveer gelijk verdeeld over beide afstanden. Met zo'n 10.986 deelneemsters is dit de grootste vrouwenloop van Nederland. Net als afgelopen editie heeft ook dit jaar oud-wereldkampioene schaatsen Annamarie Thomas de gezamenlijke warming-up verzorgd.
Het goede doel van de Marikenloop is KiKa. Deze stichting heeft als doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek op het gebied van kinderkanker. KiKa-ambassadeur Ellen van Rijn kreeg zaterdag 16.396 euro aangeboden van de Marikenloop (bron).

alle uitslagen



3 opmerkingen:

Geert zei

Weet iemand de achternaam van Kirsten?

theo stronks zei

Proficiat dames met de geleverde prestaties!!!!

Gerdie Duenk zei

Kirsten Huls