zondag 26 mei 2013

Eibergen 15e Eiberrun - 5 EM - 32.53 min - 27e plaats

Het bewijs van mijn tijd: bruto 32,58 minuten, netto 32,54 minuten
In het jaar 2007 heb ik voor de laatste keer mee gedaan aan de 5 Engelse Mijlen van de Eiberrun in Eibergen en in de tussen liggende jaren is er daar het één en al veranderd. De grootste verandering is wel dat de start en finish naar het centrum van Eibergen verplaatst is en dat komt de sfeer en gezelligheid alleen maar ten goede. Wim Brinkman heeft zaterdagmiddag de startnummers al opgehaald voor de cliënten en personeelsleden van Estinea en daar hoeven we ons dus niet meer druk over te maken.

Vanaf de parkeerplaats van sporthal de Pickerhal lopen we naar de tent op de Brink en ondertussen laat ik me door Wim een beetje uitleggen hoe het parcours nu loopt. De 5 Engelse Mijlen maken na een kilometer door het centrum een uitstapje naar het prachtige buitengebied van Eibergen en Neede. Er zitten nog een aantal dezelfde wegen in als enkele jaren geleden, alleen lopen we de ronde nu tegengesteld. 

Intussen heb ik de Ipoco chip bij mezelf en enkele anderen bevestigd. Het is een ultra dunne chip, die zowel met veters als met tie-wraps te bevestigen is. Ik kies voor de laatste optie omdat het gebruik met een tie-wrap als voordeel heeft, dat deze met behulp van vrijwilligers snel te verwijderen is. Dan moet je echter niet thuiskomen en via een telefoontje er achter komen dat de tie-wrap nog steeds aan mijn hardloopschoen vast zit. Inmiddels is deze echter netjes naar de organisatie opgestuurd.

De eerste vier kilometer van de wedstrijd hebben we de wind vaak vol tegen en dat zal toch ook nog wel een keer anders worden, denk ik bij mezelf. Als we over de helft van de wedstrijd zijn krijgen we echter het voordeel van de wind. Precies bij de zesde kilometer haalt Inno Spekschoor me met een soepele tred in, maar kan ik aardig bij hem in de buurt blijven. Later blijkt dat hij er nog een ronde achteraan moet lopen en kan ik hem net voor de finishlijn met een ferme eindsprint nog weer passeren. 

Ik loop precies de tijd die ik voor de wedstrijd in gedachten had en heb zelfs een finishfoto als bewijs hiervoor, want later in de uitslagen zie je mijn naam niet terug. Ik heb een mailtje naar de organisatie gestuurd en dit zal ongetwijfeld netjes opgelost worden. 
Samen met Wim Jentink en Erwin Wamelink in het startvak

Geen opmerkingen: